Az ősz után ebben az évszakban is részt vettünk egy pályázaton. Angyalokról készült rajzokat értékelt a Nefelejcs Tanoda, minek eredményeként elismerő oklevélben és egy kis ajándékban részesültek a résztvevők.

Lelkes óvodásaink dombornyomásos technikával készített díszeivel, a Dugonics téren feldíszített karácsonyfát az egész város csodálhatta. Munkánkat az újságban a legdíszesebb fa címmel illették. A gyerekek egy téli séta keretén belül akasztgatták föl díszeiket, ami után a Dóm téri szalmalabirintust járhatták végig és gyönyörködhettek a templom előtti betlehemben.

Ünnepi készülődésünk fénypontja a december 17-én pénteken érkezett el. Délelőtt a 3.a osztály örvendeztetett meg bennünket Házy Zsoltné Marika néni vezetésével előadott betlehemes játékukkal. A gyerekeket annyira lenyűgözte az iskolások alakítása, hogy szomorúan vették mikor vége lett. Délután került sor a karácsonyi koncertre. Erre az alkalomra mindenki díszbe öltöztette magát kívül belül. A köszöntő után a hittanosok dalai következtek. A nagycsoportosok verses, énekes műsora után az aerobicosok hópehely tánca színesítette a repertoárt. Nagy örömünkre az iskolások is elfogadták meghívásunkat, amivel nagymértékben emelték az est színvonalát! Volt óvodásaink közül Gubik Lili, zongorajátékával nyűgözte le a közönséget. Az alsó tagozatosok énekkara csodálatos karácsonyi dalokkal kápráztatott el bennünket Szabó Mónika tanárnő vezényletével. Nagy Petra furulya darabjaival gazdagította a műsort. Az egyházi kórus mennyei hangulatot adott ennek a meghitt, szép ünnepnek. Az estet az óvónők kórusának dalai zárták, amit áhítat kísért. A szellemi táplálék után egy kis csemegézés következett. Kará-csonyhoz illőn sült tökkel, citromos teával, gyümölcsökkel és mézeskaláccsal láttuk vendégül a megjelenteket. A fellépőknek köszönhetően a jelenlévők egy órára elfeledték gondjaikat a maguk mögött hagyva a rohanást, idegeskedést. Megálltak erre a kis időre, átadták magukat az áhítatnak, a szívet melengető élménynek és szeretettel telve térhettek haza otthonaikba.

Az ünnepi érzéseket nem feledve kívánnak boldog új évet a Magyar Utcai óvoda dolgozói minden kedves olvasónak!