Még a gyönyörű tavaszi idő is mutatja, hogy milyen egetverően jó sikerült az óvodánkban a rendhagyó télűző farsangi mulatság. A programok sorát délelőtt a kiszebáb égetésével kezdtük meg és egész estig folytattuk. Bál volt, bár világosban kezdődött, mindenki vigadhatott kedvére. Volt étel, ital, zene-bona dínom-dánom, műsor, tánc és tombola. Jól érezték magukat az aprók és a nagyok, a gyerekek, szülők és nagyszülők is. A mulatságot az óvodások nyitották meg egy kis télkergető énekes, verses műsorral. Őket követték a táncosok egy kis bemutatóval, amihez a zenekar (hegedűs, brácsás, nagybőgős) húzta a talp alá valót. Tanítottak nekünk az ünnephez illő énekeket, táncokat és csúfolókat is. Katartikus élményt nyújtott a gyerekek és a felnőttek számára is. Látni a lányokat, fiúkat, akik bár a modern, gépi zene világában nőnek föl, mégis mennyire előtör belőlük az ősi ösztön a népünk zenéjének hallatára és milyen önfeledten tudnak arra mulatni. A gyerekek még akkor is ropták volna, mikor a zenekar már elfáradt. Ekkor tartottak egy kis hangszerbemutatót, aminek a végén ki is lehetett próbálni a brácsát és a nagybőgőt. A nagy sikeren felbuzdulva, szeretnénk ennek a „bálnak” hagyományt teremteni. Hálás köszönet a szülőknek, nagyszülőknek, a Pizza Paradicsomnak, az Auto Clubnak, minden vendégnek, támogatónak és nem utolsó sorban az óvoda dolgozóinak, hogy hozzájárultak a bevételhez, melyet udvari mászóka vásárlására kívánunk fordítani.

Végezetül, az élménybeszámolót az egyik kislány mondatával zárnám: „Még apukám is nagyon jól érezte magát!”

Azóta is énekelik, táncolják, mondogatják az akkor tanultakat az idejáró óvodások.

A vigasságon kívül is van egyéb program nálunk. A sok sportolási lehetőség mellett, februártól balettra is járhatnak az érdeklődők, mely foglalkozások szombaton 17 órakor kezdődnek.

A szülők klubja keretén belül a védőnőnk, Tóthné Gulyás Gabriella az óvodaérettségről tartott előadást és folytatott beszélgetést az érdeklődő szülőkkel és óvónőkkel.

Az óvoda orvosa, dr. Zlatarov Mária is ellátogatott hozzánk a védőnénivel és hallgatójával és megvizsgálta a gyerekeket.

A Vándorszínház előadásában Az égig érő paszulyt láthattuk.
A korábban vásárolt digitális fényképezőgéppel már több ünnepségünkről is készíthettünk pillanatfelvételeket.

Szőregélő, 2008. március