A gyerekek környezetvédelmi szemléletét már kis kortól alakítanunk kell, hogy környezetünket óvó, védő felnőttekké válhassanak. Óvodánk udvarát folyamatosan szépítjük, az udvari játékokat karbantartjuk, hogy biztonságos, esztétikus környezetben élhessük a mindennapokat.

A Föld napja alkalmából virágágyásokat készítettünk és a szülők segítségével egy-egy palántát ültethettek a gyerekek, amit ezután együtt gondozunk. A Virág és Dísznövény ÁFÉSZ-től díszcserjéket kaptunk, így sikerült a hinták elé élő sövényt ültetni, a gyerekek biztonsága érdekében. A növényeket ezúton is szeretnénk megköszönni.

Munkadélutánok keretében lefestjük a fajátékainkat, a fedett terasz vasvázát, mászókáinkat. Felhívásunkra már több család jelentkezett, minden kedves szülőnek, munkatársainknak köszönjük a segítő együttműködést. Április 21-én játékos vetélkedőt szerveztünk óvodánk udvarán és az utcai részeken. Akadályok legyőzésével szereztek ismeretet gyermekeink a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról, a víz-, levegő-, talajvédelmi feladatokról. Volt átkelés patakon, szemétválogatás, ismerkedés a földgömbbel, kerestünk Szegedet ábrázoló képeslapokat stb.

A Pillangó, a Nyuszi, a Kisróka, Malacka csapatok vetélkedését a gombavadászat zárta, ami nagy élményt jelentett kicsiknek, nagyoknak egyaránt.

A Kukatündér című társasjátékot köszönjük a Környezetgazdálkodási KHT-nak, nagy segítséget jelent az oktatási, nevelési feladataink folyamatos megvalósításában.

Szőregélő, 2006. május