A Víz világnapját egyhetes megemlékezéssel ünnepeltük. Kísérletek sorozatát végeztük az új vizes asztalunkon, teret adva az érdeklődő, megfejtésekre vágyó kíváncsi nagyoknak, valamint a pancsolás útján tapasztaló kicsiknek is. A jeles nap koronája a Szent István téri víztorony megmászása jelentette. A félénkebbek, óvatosabbak a torony közepéig, a bátrabbak egészen a felső szintig mászták meg a lépcsőket. A verőfényes, napsütéses időben csodálatos panoráma tárult a szemünk elé! Természetesen az alsó szinten található múzeumot és a víztornyot körülvevő szoborparkot is végignéztük.

A résztvevők bánatára véget ért az úszásoktatás második féléves turnusa is.

A Nefelejcs Világ szervezésében  nagyon vidám napot sikerült szereznünk a gyerekeknek. Az alapítvány tagjai egész délelőtt szórakoztatták az óvodásokat. Volt itt rajzolás, színezés, arcfestés és fergeteges táncház. A jókedvet, a derűt, fényképekkel meg is örökítették, amit a szülők meg is vásárolhattak.

A bábszínházi előadások közül most a Milliomos macskát láthattuk, a színháztól megszokott magas színvonalon.

Tavaszi papírszüretünk bevételét kipótolva, kis motorokat vásároltunk a gyerekek nagy-nagy örömére.

A leendő első osztályos gyerekek szüleinek az iskola igazgatónője és a tanító nénik tartottak szülői értekezletet.

Nagy érdeklődést váltott ki a szülők klubja keretén belül megrendezésre került ortopéd szűrés. A doktornő helyben vizsgálta meg a gyerekeket, amihez se beutalóra, se időpont egyeztetésére nem volt szükség, így könnyítve meg az anyukák helyzetét. Indokolt esetben speciális cipő használatát írta föl és ahhoz levették a méretet. Az elkészült lábbeliket ide fogják kiszállítani, ami a szülőknek szintén nagy segítséget jelent.

A jó időt kihasználva, ismét elsétáltunk a Maros partjára. Annak ellenére, hogy már régen esett az eső, a sétányon állt a víz. Fönt, a házak mellett haladva, alkalmunk nyílt megfi gyelni az ébredező természet ezen területét. A belvíznek köszönhetően, egy kis fán észrevettünk egy „csokor” fagyöngyöt amit legtöbben még nem, vagy csak a virágárusnál láttak. A kacsák olyan nagy népszerűségnek örvendenek, hogy túletetésük miatt a mi kenyerünkre ügyet sem vetettek.
Szeretnénk megköszönni a szőregi lakosok támogatását, amelyet a papírgyűjtéshez nyújtottak. Miklós János már második éve segít bennünket. Precíz, megbízható munkájával hozzájárul udvarunk és óvodánk környezetének esztétikusabbá tételéhez.

Ügyi Manó városi tehetségkutató versenyen négy óvodásunkat neveztük, mindannyian elismerő oklevélben részesültek. Antali Panna mesemondásban, Monoki Tamás versmondásban, Patakfalvi Lídia és Csiszér Csongor rajzaikkal érdemelték ki emléklapjukat.
Óvodánk most egy belső szakmai pályázaton vett részt. Szabó Anikó munkájának köszönhetően így megnyertünk egy 295 ezer forint értékű meseládát, amely rengeteg bábot, fa játékot és a hozzá tartozó kompetencia alapú nevelés segédanyagát tartalmazza.

A szegedi Szimfonikus Zenekar Tuba Tóbiás című darabját tekinthették meg a nagycsoportosaink. Az interaktív előadást a zene és a hangszerek mellett játékok és jelmezek is színesítettek. Így vezették be a gyermekek zenei nevelésében oly fontos komolyzenét, így számukra sokkal kézzelfoghatóbbá, közelibbé tették.
Kívánjunk, hogy mindenkinek hasonló kellemes élményekben legyen része.

Az óvoda dolgozói