Intézményünkben több fontos esemény is történt ebben a hónapban.

Óvodánk  programjában  kiemelt  helyen  szerepel  a  környezeti  nevelés, ezen belül is a környezetvédelem. Ennek egyik legfőbb ünnepe a Föld napja, melyre  a  nagyokkal  elsőként  a  Széchenyi  téren  emlékeztünk  egy  városi rendezvényen.  Itt  megismerhették  a  veszélyeztetett  állatokat,  hogy  mit jelent  az  ökológiai  lábnyom,  gyakorolhatták  a  szelektív  hulladékgyűjtést, amiben  nagy  gyakorlatukat  be  is  bizonyították.  Megnézhették,  hogy  a tetra-pachos  dobozból  hogyan  lesz  újra  papír,  válogathattunk  az  igazihoz hasonlóan mágneses daruval vasat az alumíniumok közül és horgászhattunk hulladékokat. Az óvodában egy akadályversennyel tettük emlékezetessé ezt a napot, ahol kicsik és nagyok menetlevéllel a nyakukban járhatták végig az állomásokat és gyűjthették pontjaikat, melynek eredményeként bronz-, ezüst és arany oklevelet szerezhettek. Amellett, hogy mindenki jól érezte magát a friss levegőn, fejlődött a környezettudatos gondolkodása is.

A tavaszi megújulás a mi udvarunkon és épületünkön is megmutatkozik. Szülői  segítséggel  a  gyerekek  közreműködésével  virágokkal  ültettük  be virágoskertjeinket,  virágládáinkat.  A  gyermeki  kíváncsiságot,  az  állatok szeretetét  életben  tartjuk  az  ovisokban. Azokat  a  gyerekeket,  akik  egyes
állatokkal  szemben  fenntartással  vannak,  példamutatással  barátkoztatjuk meg  a  bogarakkal,  békákkal,  gyíkokkal,  stb. Megfogjuk, megsimogatjuk, megfigyeljük színét, testét, mozgását majd a talált helyen útjára  bocsátjuk. Nagy  örömünkre  szolgál,  hogy  annak  ellenére,  hogy  ősszel  valaki  vandál
módon leverte a bejárati eresz alatt lévő fecskefészket, visszajött a madár pár és hangos csiviteléssel fejezte ki nemtetszését. Reméljük, hogy újabb fészket építenek, amire az idén jobban fogunk vigyázni.

Az Ügyi-manó tehetségkutató fesztiválra rajz kategóriába két gyermeket neveztünk, Kovács Laurát és Márton Szabolcsot, akik elismerésben és egy kis ajándékban részesültek. Két óvónőképzős hallgató is bizalmat szavazott nekünk azzal, hogy egyhetes hospitálásukat nálunk töltötték.

Április utolsó hete az Anyák napi készülődés lázában telt. A gyermekek versekkel, énekekkel,  saját készítésű ajándékokkal és egyéb meglepetéssel készültek erre a megható szép ünnepre.

Óvodánkban  a  ballagás  a Katica  csoportnak  2010. május  21-én,  16.00 órakor, a Zsebibaba csoportnak 2010. május 28-án, 16.30 órakor lesz. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Beiratkozás eredményeképpen szeptembertől ismét mind a két csoportban szép számmal kezdhetjük az új tanévet.

A Magyar utcai Óvoda dolgozói