Fogászati szűrés volt óvodánkban. Nagy örömünkre szolgált, hogy megismerhettük az iskolai fogorvos nénit, aki nagyon kedvesen és türelmesen vizsgálta meg minden kisgyermek fogát. Személyiségének köszönhetően az óvodások bátran ültek le elé és mutatták meg fogaikat, és ezért jutalmul csillogós matricát kaptak. Sajnos különösen a nagyoknál sok gyermek szorul kezelésre.

Játszódélutánt tartottunk az óvodánk iránt érdeklődő kisgyermekeknek, ahol a picik ismerkedhettek az udvarral, a csoportszobákkal, mosdókkal és a kinti-, benti játékokkal és megismerhették az  óvónéniket és a pedagógiai asszisztenst is. A szülők és nagyszülők választ kaphattak óvodánkkal kapcsolatos kérdéseikre. Jóleső érzéssel töltött el bennünket a nagy létszámú érdeklődő látványa!

A REÖK-palotában a Zöldike csoportosok megtekintették Aknay János festőművész kiállítását. A  tárlatvezetés segítségével felfedezhették a festményeken megtalálható számos visszatérő motívumokat; ilyenek a ház, az angyal, bábu, kereszt, ablak.

Hangszersimogatón jártunk a Zöldike csoportosokkal. A Király-Kőnig Péter Zeneiskola kalandnapján vettünk részt, ahol minden hangszert ki lehetett próbálni. A belépő ehhez egy zenei játék volt, amiben változatos mozdulatokkal, egyre nehezedő ritmusokat kellett utánozni. Aki ezt teljesítette, megszólaltathatta mind a 12 hangszert, a szoprán furulyától, a fagotton és trombitán át egészen a hárfáig. A gyerekek korukat maghazudtoló türelemmel várták ki a sorukat a hőn áhított zeneszerszám előtt. Mindanyukat annyira lekötötte, hogy senkit nem kellett a viselkedése miatt  figyelmeztetni. Több óvodásról kiderült, hogy melyik hangszerhez van affinitása vagy érzéke. Feledhetetlen élményt jelentett számunkra a hangszerek ilyen közelsége!

Ügyi Manó Fesztiválon Tóth Marcell hangszeres, Papp Bence és Papp Luca ének, Csáky Luca és Kovács-Sólyom Maja vers, Kiss Benett Gábor és Kiss Sára Emma rajz kategóriában elismerő oklevélben részesültek.

Barkafutáson induló nagycsoportosaink: Berta Benjamin, Szabó Gergő és Weisz Luca is éremmel a nyakukban távozhattak a versenyről gyorsaságuknak köszönhetően.

Föld napja alkalmából idén is egész óvodára kiterjedő akadályversenyt szerveztünk, ahol gondolkodtató és ügyességi feladatokat kellett a gyerekeknek megoldaniuk a témával kapcsolatban. Ez évi kiemelt témánk a „Kevesebb műanyagot!” volt. A gyerekeket bíztatjuk, hogy tanítsák szüleiket arra, hogy igyanak kevesebb ásványvizet, üdítőt és helyette csapvizet fogyasszanak, valamint hordjanak magukkal szatyrot a vásárlásaikhoz és mondjanak nemet a zacskóra!

Virágné Benke Noémi, Óvodapedagógus
Szőregi Regélő, 2019. május