Óvodánk farsangi mulatsága minden oldalról sikeresen zárult. Igaz, hogy az infl uenza miatt sajnos sok kis jelmezes távol maradt a vígasságtól, de a megjelent vendégek és résztvevők egyöntetűen jókedvűen és elégedetten tértek haza. Jelmezbálunk teljes bevételét zsúrkocsi vásárlásra fordítottuk, amivel a dajka nénik munkáját könnyítjük meg. Minden kedves támogatónak hála és köszönet az adományáért!

A két bors ökröcske című mesejátékot láthatták és hallhatták a középsős és nagycsoportos gyermekeink, egy szimfonikus zenekar előadásában. Óvodásaink már ismerősként figyelték a hangszerek bemutatását, hisz évről évre ellátogatunk valamilyen nekik szóló komolyzenei darabra.

A tavasszal együtt eljött március 15-e is. Egész hetünket ennek az ünnepnek a nevében töltöttük. Nézegettünk ilyen témájú könyveket, tanultunk verset, mondókát, éneket, készítettünk korhű huszárokat és sokat beszélgettünk. Mindennek az eredményeként a hét végére óvodásaink vigyáz állásban hallgatták a Magyar Himnuszt és szavalták Petőfi Sándor verseit. Méltó képen ünnepeltük meg e neves napot.

Óvodánk kiemelt feladatai közé tartozik a környezeti nevelés. Egyik jeles napunk a Víz Világnapja. Ilyenkor különös tekintettel és hangsúlyozottan fordítjuk a gyermekek figyelmét ezen kincsünk fontosságára. Igyekszünk a víz szerepét minél több oldalról megközelíteni, bemutatni. Voltunk a Marosnál, a Tisza parton, a bánya tónál, vettünk vízmintát, vízre bocsátottuk az előre meghajtogatott papírhajókat, kísérleteztünk, barkácsoltunk és csíráztattunk is.

A jó idő beköszöntével még több időt töltünk a szabadban, szépítjük a kertet, locsoljuk a virágokat, kihelyezzük a madárodúkat.