Az enyhe télnek köszönhetően többször éreztünk tavaszt, mint a telet! Élveztük a jó időt az udvari levegőzések és séták alkalmával.

Február másodikához tartozó népi megfigyeléshez kapcsolódva mackókiállítást rendeztünk, ahova a gyerekek, a szülők és a dolgozók is behozták kedvenc medvéiket, így brummogással telt meg az épület.

A Pillangó csoportosok és a Zöldike csoportosok ellátogattak a könyvtárba, ahol Rita néni mindig készül meglepetés verssel, vagy mesével. Ismerkedhettünk a helyiséggel, a gyerekkuckóval, könyveket nézegethettek a gyerekek. A kikölcsönzést is gyakorolhattuk, hiszen elhozhatunk néhány könyvet, amit az óvodában nagyon vigyázva nézegethetnek.

Fotó: Magyar Utcai Óvoda

Továbbra is folyik a néptánc és hittan oktatás nálunk, ami már hosszú évek óta természetessé vált.

Idén is elkezdődött a jégkorcsolya oktatás, amit Lavner Endre oktató tart. Nagy érdeklődés és várakozás övezte az első órákat. Olyanok is bátran gurulnak a jégkorival, akik más tevékenységben bátortalanok vagy visszahúzódóak. Kicsik és nagyok is nagy lelkesedéssel vesznek részt az órán. A foglalkozás után a gyerekek kellemesen elfáradva, kimelegedve és mosollyal az arcukon térnek vissza az óvodába.

Lázas készülődés folyt a gyerekekhez legközelebb álló ünnepre, a farsangra. Táncos lábú és dalos kedvű óvodásaink örömmel gyakorolták a farsangi énekeket, mondókákat, vicces verseket és táncokat is. Készítettek szemüvegeket és lampionokat, hajtogattak és ragasztottak díszeket. Szíves örömest barkácsoltak a délelőttök folyamán.

Mint minden évben, idén is a farsangi mulatságot az óvoda dolgozóinak tánca nyitotta meg, ami nagy sikernek örvendett és segítette a fergeteges hangulat beindulását. Ezután következett a csoportok bemutatkozása és szereplése, ahol megmutathatták változatos és ötletes jelmezeiket. Készültek a gyerekek közös tánccal is, sőt, még a szülőkkel közös táncot is szerveztünk. A bátrabb szülők és nagyszülők is beöltöztek jelmezbe, amit természetesen jutalmaztunk.

Szeretnénk megköszönni a szülőknek és nagyszülőknek a délelőtti díszítésben való részvételt, a rengeteg tombolát és felajánlásokat (Szőregi Lángos Büfé, Katalinkababy products, Tóth Orsolya fodrász), a segítőkész hozzáállást. Köszönjük a Pizza Paradicsom nagylelkű felajánlását, évek óta támogatják farsangi mulatságunkat. Az enyhe tél után a gyerekek különösen örültek annak a kis hónak, ami így tél végén esett. Kihasználtuk az alkalmat és bár igen kurta időre, de elővettük a szánkókat, építettünk hóembert és még hó csatát is vívtunk.

Március 26-án 16.30 órától játszódélutánt tartunk azoknak a kedves gyermekeknek és szülőknek, akik hozzánk szeretnék beíratni gyermeküket és érdeklődni szeretnének az óvodáról.

Kedves leendő óvodásokat várjuk április 3-tól minden hétköznap 10.30-11.30-ig, hogy bekukkantsanak az óvodánk mindennapjaiba, játszanak egy kicsit a leendő ovis társaikkal és az itteni játékokkal.

Az óvoda dolgozói

Borítókép: Fotó: Magyar Utcai Óvoda