A jó időt kihasználva egyre több sétát, kirándulást teszünk. Az óvodánk udvara is megszépült, ahogy kinyílt a természet. Megcsodálhatjuk a virágok szépségét, illatát, az előbúvó katicákat, gyíkot, békát, a méhecskék munkáját. Sokat tartózkodunk a szabad levegőn, udvarunk jó lehetőséget biztosít az esztétikai nevelés feladatainak megvalósításához. Magokat ültettek – műanyag flakonok felhasználásával -, a Zsebi-baba csoportos gyerekek. Az élősarokban folyamatosan figyelik a növények fejlődését.

A Milántól kapott tök magját eltettük, és most elveteményeztük a kiskertünkben. Magasított ágyásunkat birtokba vették a gyerekek. Elvetettük, öntözzük a magokat. A kis sziklakertet is folyamatosan gondozzuk, figyeljük a virágok fejlődését.

A Széchenyi téren tett sétánk alkalmával megcsodáltuk a virágpompába öltözött belvárost. Fotópályázaton vettünk részt, a tulipánágyásokról készült felvételekkel. Ismerkedtünk a tér szobraival, városunk nevezetességeivel. Ezzel is esztétikai élményekhez, érzelmekhez juttattuk gyermekeinket.

A Kamaravarázs c. előadás harmadik részét tekintettük meg a Tömörkény István Művelődési Házban. A gyerekek örömmel fogadták az ismerős hangszerek duó és trió játékát és a dalok is elnyerték tetszésünket.

Vidám húsvéti készülődést is tartottunk az óvodánkban.

Az ünnepre készülve fontos feladatunk a hagyományok ápolása. Tojást festettünk, ajándékot, kis bárányt készítettünk, locsolóverseket tanultunk és eljátszottuk a locsolkodást. Nagy élmény volt a „nyuszi” ajándékának keresése az óvoda udvarán a fűben, a bokrok ágai között. Mindenkinek jutott a csoki nyusziból.

Fotó: Magyar utcai Óvoda

Fotó: Magyar utcai Óvoda

Élő kis nyuszikat simogattak meg a Katica csoportosok Házy Blanka nagyszüleinél. Köszönjük a kedves fogadtatást! Tihanyi Éva óvónéni ketrecben hozta be a saját nyusziját a Zsebi-baba csoportba, egy napig vendégeskedett nálunk a gyerekek nagy örömére.

Április 22-én a Föld napja alkalmából a Diónyi színpad látogatott el hozzánk, „Mese a kőről” című előadásukat tekintettük meg. Hasznos ismereteket szereztünk a mese által, élvezték a gyerekek a színvonalas zenés előadást.

Folyamatosan gyűjtjük a papírt. Bevonjuk ez által a családokat is a hulladék újrahasznosításba, a környékről is behozhatják a feleslegessé vált papírokat.

A Magyar utcai óvoda dolgozói

Szőregi Regélő, 2014. május

Borítókép: Fotó: Magyar utcai Óvoda