Ballagási ünnepségünk minden szempontból rendkívüli volt. Nemcsak a műsor szerkezetének, összeállításának, de az időjárásnak köszönhetően a helyszín is formabontóra sikeredett. A gyönyörűen földíszített óvodát sokan csak a közösségi oldalakon, vagy napokkal később nézték meg. Az eső miatt a művelődési házba vonultunk át. A nagycsoportos gyerekek fölkészültségüknek és érettségüknek köszönhetően nagyon rugalmasan alkalmazkodtak a nem várt helyzethez és frappánsan szerepeltek, ezzel is mutatva iskolaérettségüket. A szakadó eső mellett a technika is kitolt velünk, ezért a szereplők megmutathatták határozott és erős hangjukat, hogy a csöndben figyelő nézőközönség az utolsó sorban is hallja a műsort. Összességében, a művelődési ház dolgozóinak a segítőkészsége, a gyerekek alkalmazkodásának és a családok rugalmas és türelmes hozzáállásának köszönhetően csodálatos és egyben felejthetetlen élménnyel zárhatták le óvodás éveiket a ballagó gyermekek, megmutatva fantáziájuk sokszínűségét, beszédkészségüket, mozgáskoordinációjukat, figyelmüket, türelmüket, memóriájukat és még számtalan azon tulajdonságukat, ami a  zökkenőmentes iskolakezdéshez szükséges.

Kerékpártúrát szerveztünk az újszegedi Erzsébet ligetbe a Zöldike csoportnak. Az őszi szőregi és újszentiváni biciklis kirándulásunkon beígért tavaszi utunkat számon tartották a gyerekek és már  nagyon várták! Többen nagyobb kerékpárra váltottak, így alkalmazkodva a hosszabb úthoz. Egy égszakadást kivárva az ablakból figyelték a Zöldikék, hogy mikor áll el az eső?! El kell-e halasztani vagy mikor indulhatunk? Eső után köpönyeg, kisütött a nap és ideális időben vághattunk neki a nagy útnak. 30-35 perc alatt el is értük a célunkat. Az új játszótéren ivással és vetkőzéssel kezdtük,  majd birtokba vettük a korszerű mászókákat. Egy rövid játék után lehetett falatozni az asztaloknál a hátizsákokban hozott elemózsiákból. Majd ismét az önfeledt játék következett. Miután már kiélvezték a hely nyújtotta lehetőségeket, továbbindultunk a liget belsejébe vezető kerékpárúton. A szabadtéri edzőtermet sem hagyhattuk ki. Aki még nem fáradt el kellőképpen, az erősíthette  izomzatát a tornapálya eszközeivel. Hazafelé az Erzsébet liget túlsó oldalán tekertünk, hogy minden oldalról megszemlélhessük ezt a megújult területet. A visszafelé vezető út kicsit hosszabbnak  tűnt. A sisakos, láthatósági mellényes, drótszamaras csapat felejthetetlen élménnyel gazdagodott! Minket, felnőtteket ismét meggyőztek megbízhatóságukról és kerékpáros közlekedéssel kapcsolatos ismereteikről! Az óvodába visszaérve természetesen nem kellett aludni.

Mint minden tavaszi programunkat, a gyereknapi kirándulásunkat is az időjárás írta fölül. Nevelőtestületünk összetartásának és együttes gondolkodásának köszönhetően jött a mentő ötlet! A városnéző kisvonattal a Játékdzsungelben kötöttünk ki. Bár minden kirándulásunk jó hangulatban szokott telni, de idén fergetegesre sikeredett! Minden gyermek igényét kielégítette a hely adta lehetőség. Teremfoci, ugráló várak, labirintus, trambulin, csocsó, Lego, just dance és még sorolhatnánk tovább az ott választható tevékenységeket.

A bölcsődei családi napon szinte már csak élvezetből szerepeltek nagyjaink. A volt bölcsisek örömmel találkoztak rég nem látott gondozó nénijükkel.

Fotó: Magyar Utcai Óvoda

A XXI. Szőregi Rózsaünnepen a SZŐREGI RÓZSÁK című alkotói pályázaton óvodás kategóriában Weisz Luca I. helyezést ért el olajpasztell krétával készített tavaszi rózsakertjével, Kiss Jázmin Janka II. lett szintén olajpasztellel rajzolt rózsabokrával és Szabó Zsófia kiscsoportos a III. helyet nyerte el ragasztással és rajzos kiegészítéssel létrehozott munkájával. Mindhármukat oklevéllel és ajándékcsomaggal jutalmazták. Büszkék vagyunk rájuk és a többi kis művészünkre is! A fölkészítő pedagógusok is elismerő oklevélben részesültek.

Rózsafesztiváli szereplésünk a színpadon kezdődött, ahol néptáncosaink esőben is elropták táncaikat. A Kispályás Ifjúsági futballbajnokságon is jól szerepeltek óvodásaink. A fölvonuláson verőfényes napsütésben gurulhattunk a menet elején azokkal a rolleres, kismotoros, futóbiciklis, négy- és kétkerekű kerékpárosokkal és szüleivel, testvéreivel. Köszönjük a résztvevő családoknak, hogy óvodánkat képviselve egy feledhetetlen élménnyel gazdagították gyermeküket!

Virágné Benke Noémi, óvodapedagógus

Szeretném megköszönni kollégáimnak a Rózsafesztiválon való részvételüket! A rajzpályázatra való felkészítés, a szereplésen és a felvonuláson való részvétel mindenkinek plusz feladatokat adott! Köszönjük a Kocsis Flora Kft. és a Művelődési Házból kapott rózsákat, így lehetőségünk volt alkalomhoz illően feldíszíteni járműveinket a felvonulásra!

Kőrösiné Csiszér Anita, tagóvoda-vezető
Szőregi Regélő, 2019. július

Borítókép: Fotó: Magyar Utcai Óvoda