Túl vagyunk a beszoktatási időszak elején. A bölcsődéből jött apróságok a vártaknak megfelelően zökkenőmentesen kezdték meg az óvodát. Néhány szokást kellett megtanulniuk, ami más az óvodában, de gyorsan alkalmazkodtak. Az otthontól, anyukától először elszakadó kicsik természetes módon néha még sírnak a számukra legfontosabb személy után. Örömünkre és megelégedésünkre minden gyermek bizalommal fordul felénk!

Fotó: Magyar utcai Óvoda

Fotó: Magyar utcai Óvoda

A nyár folyamán mosdóink egy óvónőnk férje támogatásának köszönhetően új polcokkal szépültek, amikre új poharakat is vásároltunk és szép színes jelekkel láttuk el.

Már a tanév elején szerveztünk egy, a Mosolybirodalom által támogatott családi napot. Ezt a délutánt a barátkozás jegyében tartottuk. Ez a pár kellemes óra lehetőséget adott minden részvevőnek az ismerkedésre, beszélgetésre szülőtárssal vagy a dolgozókkal is. A gyerekek kedvükre használhatták az ugráló várat, agyagozhattak, kézműveskedhettek az óvónőkkel, szüleikkel és testvéreikkel is. A gumitéglán felállított mozgásos eszközökből kialakított akadálypályán kipróbálhatták és fejleszthették bátorságukat, egyensúlyérzéküket és téri tájékozódó képességüket egyaránt. Mészáros Ákos szüleinek és a Csibész kutyaiskola bemutatójának köszönhetően lenyűgöző produkcióban lehetett részünk. Négy különböző fajtájú eb ügyessége, eszessége és engedelmessége ejtett mindenkit ámulatba. A póráz nélkül mozgó és engedelmeskedő négylábúak ivás után boldogan fogadták az elismerő simogatásokat mindenkitől. Nagyon szépen köszönjük ezt az élményt mindannyiuknak! Növelte még a gyerekek jókedvét a lufi hajtogatás és a szülők, nagyszülők által készített sütemények, dajka nénik által biztosított zsíros kenyér és tea is. Természetesen minden óvodásról készültek fényképek és kérésre a családokat is megörökítették egy fotóval.

Az autómentes napot hagyományainkhoz híven kerékpár versennyel fejeztük be. Értékeltünk minden óvodást, aki e napon nem autóval jött óvodába. Sajnos a nem várt reggeli eső sok vállalkozó kedvű, lelkes környezetvédőt rettentett vissza a bicajos közlekedéstől. Délután, uzsonna után indultunk a szokásos helyszínre a drótszamarakkal. Öt kategóriában lehetett nevezni. A legnépesebb csapat a futókerékpárosok voltak, akik nagy lendülettel indultak neki a gyorsasági versenynek. Indultak még pótkerekes, kétkerekes bicikli és rolleres besorolásban is. Idén a szülők is kitettek magukért, különösen az anyukák mertek bátran kiállni az ügyességet és  gyorsaságot is próbára tevő szlalom pályán. A dobogós helyezettek a tapson kívül emléklappal is gazdagodtak, de minden versenyző jutalommal tért haza.

Egy szombati napon óvodánk két óvodapedagógusa a Sport Manó pályázat nyereményének részeként továbbképzésen vehetett részt. Itt öt sportággal és azok óvodában történő gyakorlati megvalósításával ismerkedhettek meg. Októbertől kezdve, heti rendszerességgel foglalkoznak az óvodásokkal, és 6-7 héten keresztül egy-egy sportágra összpontosítva fejlesztik őket, játszanak velük. Mindehhez az eszközöket a Decathlon Sportáruház biztosítja.

A Földünkért Világnap alkalmából papír- és műanyag kupak gyűjtést szervezünk, amire minden kedves lakostól szívesen fogadjuk ezen újrahasznosítható anyagokat. Az utóbbi összeszedésének karitatív célja egy beteg gyermek gyógyulásának támogatása.

A Magyar utcai óvoda dolgozói
Szőregi Regélő, 2016. október

Borítókép: Fotó: Magyar utcai Óvoda