A szülőknek köszönhetően ismét telt házzal indítottuk el a tanévet. A most kezdő  kicsik többsége már többé-kevésbé ismerősként jött az első héten. Volt, aki  testvérét kísérgette már éveken keresztül, volt aki anyukájával a nyár alatt  többször belátogatott hozzánk és voltak olyanok akik a nyílt napokat kihasználva ismerkedtek az óvodával. Az óvónénik mindent megtesznek, hogy  megkönnyítsék az elválást a szülőtől, ezért mindenkit meglátogattak az  otthonában, hogy még az első óvodai nap előtt legyen egy óvodán kívüli  találkozásuk is.

A Katica csoportban új szekrénnyel és egy kis csoportrendezéssel lepték meg az  óvodapedagógusok a gyermekeket.

Fotó: Magyar utcai Óvoda

A Zöldike csoport nagyjai az első héten sok kapcsolatépítő, csoportalakító játékot játszottak, hogy megkönnyítsék a vissza- és az összeszokást. A közös élmény megélése is összekovácsolja a csapatot, ezért a jó  időt kihasználva kerékpáros túrákat szerveztünk. A bemelegítő alkalommal egy  szőregi lovas anyáig tekertünk, ahol a gazda körbevezetett bennünket. Láthattuk, ahogy behajtja a legelőről a lovakat és hallhattuk a patáik dobogását.
Megsimogathattuk és megismerhettük név szerint is a lovakat és a kutyákat is. Az  egyik karámban egy elárvult, visszaengedés előtt álló kis őzet is  megcsodálhattunk. A második célpontként Újszentivánt tűztük ki, hisz az előző  tapasztalatok azt mutatták, hogy bátran nekivághatunk ennek a hosszabb, de  teljesen biztonságos útnak. Minden gyermek sisakkal a fején indult el az  óvodától.

A Szerb utcára átérve végig bicikli úton haladhattunk. A gyerekek a korábban  megbeszélt szabályoknak megfelelően az út jobb oldalán, kellő követési  távolságot tartva tekertek végig. Aki valamiért megállásra kényszerült, ő  hangjelzéssel jelezte a többieknek. A focipályára megérkezve kipróbálták a  szabadtéri tornaszereket, fociztak, ittak, ettek és a játszótér játékain játszottak. A kellően elfáradt csapatnak a nem túl népszerű rakott brokkoli is jól esett ebédre.  Minden kerékpározó Zöldikének gratulálunk, mert igazán példamutatóan és  kitartóan tekertek végig mindkét utunkon!

Fotó: Magyar utcai Óvoda

Őszi családi délutánunkat az autómentes nap keretén belül tartottuk. Délelőtt a  hagyományos bicikli versenyt rendeztük meg. A legkisebbek az óvoda udvarán  vehettek részt, a nagyobbak a polgárőrök biztosításával lezárt Ikonsor egy  szakaszán bizonyíthatták gyorsaságukat több kategóriában, aminek  eredményhirdetése délután, a szülők jelenlétében történt. Minden résztvevő és  autó nélkül érkező óvodás ajándékban részesült. Uzsonna után görkorcsolya bemutatót láthattunk a Korcsolyázó Diáksport Egyesület vidám fiainak köszönhetően. Mindenki kedve szerint választhatott a lehetőségek
közül. Lehetett lovaskocsizni, ugrálóvárban mozogni, járműveket készíteni  papírból, népi, udvari fajátékokkal játszani, arcot festetni és a vállalkozó kedvű  családok egy közös, mókás sorversenyben is megmérettethettek. Az időjárás is rámosolygott erre a napunkra, így minden nagyszerűen sikerült!

Köszönjük minden résztvevőnek és támogatónak ezt az emlékezetes napot!

Magyar Utcai Óvoda dolgozói

Borítókép: Fotó: Magyar utcai Óvoda