Megkezdődött az új nevelési év. Vidáman üdvözölték egymást a szülők és a gyermekek a nyári vakáció után. A nagyok helyére 15 új kisgyermek érkezett óvodánkba. A Katica csoportban a bölcsődéből jövő 10 kisgyermek hamar megismerkedett az új csoportszobával, a társakkal, a felnőttekkel. Örömmel vesznek részt a felkínált tevékenységekben és az udvaron is nagyon jól érzik magukat, ahol kedvükre mozoghatnak, játszhatnak.

A Zöldike csoport szeptember 1-jén ráhangoló napot tartott a régi óvodásoknak. Ennek keretén belül egy kis kirándulást tettek Újszentivánra egy gazdasági udvarba, ahol állatokat néztek.

A tyúkok, kakasok és libák hatalmas szabad téren szaladgálhattak, keresgélhettek kedvükre.

A galambok szép nagy házban élhetnek. A kutyák közül a legszebb és legokosabb eb lett minden gyerek kedvence, aki végig kísérte őket. A látogatás fénypontja az volt, amikor a cumisüveghez szokott kisbárányt csöndben, lassú mozdulatokkal megközelítve át lehetett karolni, simogatni, babusgatni.

Utána a játszótéren biztonságos körülmények között, de szabadon mozoghattak a nyáron szabályoktól elszokott óvodások. A távolsági busszal való közlekedés még inkább növelte a kirándulás sikerét.

A Pillangó csoportosok első sétája a bárányokhoz vezetett. Útközben gyakorolták a gyalogos közlekedés szabályait egyénileg is. Miután megnézték a bárányokat, a kolostor romjaira felszaladhattak, hogy zárásképpen játszhassanak egy kicsit.

Fotó: Magyar utcai Óvoda

A következő hatalmas élményt nyújtó program a Repülős napon való részvétel volt. Külön autóbusz vitte a gyerekeket a Repülő térre, ahol egy ott dolgozó férfi ismertette a szabályokat. Ezután karszalagot kapott mindenki a rendezvény alkalmából. Közelről láttak repülőgépeket, amit később két férfi arrébb tolt. Az első játékos feladatra várva a füvön lekuporodva nézték a hatalmas kivetítőt, amin hőlégballonokat mutattak. Ez után a feladat az volt, hogy tableten rakjanak össze egy kirakót. Többféle állatos kép közül választhattak. Az akadálypálya feladatait bohóc doktorok ismertették. A gyerekek teljesítményét édességgel és hűtő mágnessel jutalmazták. A szegedi repülős napokat ugráló várral zárták, miközben közel a fejük felett repülőgépek szálltak el. Élményekkel tele, autóbusszal érkeztek vissza az óvodába gyermekeink.

Fotó: Magyar utcai Óvoda

Szeptember 22-én autó mentes napot szerveztünk. Aki ekkor nem autóval érkezett, az jutalmat kapott. Délelőtt közös tornával bemelegítettünk, 10.00 órakor kezdődött az Ikon soron a kerékpár verseny. A helyszínt rendőrök biztosították és felügyelték. Futó- és kétkerekű kategóriákban mérték össze ügyességüket és gyorsaságukat a kicsik és nagyok. A helyezettek és minden részvevő jutalmat kapott. Délután foci, görkorcsolya és táncbemutató volt, amibe bekapcsolódhattak az érdeklődő gyerekek. Rendőrautóba ülhettek és lovas kocsizhattak az érdeklődők. Az udvaron akadálypályát állítottunk fel. Köszönjük azoknak, akik süteményt, gyümölcsleveket hoztak és ezzel még inkább biztosították a kellemes közérzetet mindenki számára. Kérdőívet tölthettek ki a témával kapcsolatban a szülők, amit szintén kiértékelünk. Távozóban minden gyermek egy kerékpár csengőt kapott ajándékba, aminek nagyon örült mindenki. Aki eljött, az biztosan jól érezte magát a családi napunkon.

Őszi papírgyűjtést szervezünk a Magyar utcai óvodában. Október 24-ig a kötegelt papírt, kartont a lakosok behozhatják. Előre is köszönjük!

A Magyar utcai óvoda dolgozói

Borítókép: Fotó: Magyar utcai Óvoda