Bár a nevelési év májusban véget ért, de a nyári hónapokban sem unatkoztak nálunk a gyerekek. Készítettek szívószálból nyakláncot, karkötőt, tavat a homokozóban, saraztak, fontak, festettek kaviccsal, ecsettel, fújással szívószállal. Rendeztünk akadályversenyt, vízipisztolycsatát, megünnepeltük a név- és szülinapokat, fürödtek, pancsoltak a medencékben. Játszottunk körjátékot, figyeltük a természetet és a közeli játszótérre is többször ellátogattunk. A Szerb utcai óvoda szünete alatt szép számmal voltak nálunk az oda járó óvodások közül, akik elmondásuk szerint igen jól érezték itt magukat.

A takarítási szünetünk után a dajkanéniknek köszönhetően tiszta, fertőtlenített óvodába térhettünk vissza.

A tanévnyitó szülői értekezletünket szeptember 13-án tartottuk, ahol nagy örömünkre a szülők nagy százalékban jelentek meg. Itt részt vett még az óvodánk védőnője Tóthné Gulyás Gabriella, aki elmondta, hogy szinte minden héten meglátogatják a védőnőhallgatókkal az óvodánk gyerekeit. Tájékoztatót tartott még a Némó Úszósuli egyik oktatója Lovász Csaba is.

Óvodánk részt vesz az „őszi papírszüret” nevű akcióban, melyre ezúton szeretnénk felhívni mindenki figyelmét. Október 16-17-e között várjuk az újságokat, kartonokat, könyveket, füzeteket, dobozokat az óvoda udvarán. Külsősök támogatását is szívesen vesszük, és ezt a következő számban meg is köszönjük!

A tavalyi nagy sikerű ruhabörzét idén már most ősszel megismételjük, ahova várunk kinőtt vagy megunt, de megkímélt állapotban lévő felnőtt és gyermekruhaneműt és gyerekcipőt is.
Mindkét akció bevételét az óvoda játékeszközeinek bővítésére fordítjuk. Előre is köszönjük a segítséget, felajánlást.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani minden kedves szülőnek és külsős támogatónak, akik játékokkal, plüssállatokkal, fűnyírással, varrással, fénymásolással járultak hozzá, hogy a gyerekek mindennapjai még jobb hangulatban teljenek. Továbbra is szívesen fogadunk kinti és benti játékokat, rollereket, bicikliket is.

Szőregélő, 2007. október