Idén is eljutottunk a Szegedi Nemzeti Színházba, ahol a ,,A kisfiú és az oroszlánok” című darabot nézhettük meg. Látványos, fordulatos, cirkuszi elemekkel tűzdelt előadást láthattunk, és a szerencsésebbek még meg is érinthették őket. A gyerekek számára külön élményt jelentett a színházi épület díszes látványa és az, hogy alkalomhoz illően öltözhettek fel. Az előadás előtt az áradó Tiszát is megfigyelhettük.

Részt vettünk az Ügyi Manók tehetségkutató versenyén, és ezúton is szeretnénk gratulálni két óvodásunknak: Olajos Boglárkának, aki ének kategóriában II. és Juhász Evelinnek, aki rajzban III. helyezést ér el.

A Reök Palotában, a Tingatinga kiállításon jártunk, ahol tanzániai festők állatos képeiben gyönyörködtünk. Ennek kapcsán alkalmunk nyílt a restaurált épületet megcsodálni, liftjét, díszes lépcsőjét kipróbálni.

Sok szülő és a dolgozók hozzájárulásának, munkájának eredményeként felállításra került az új mászóka.

Köszönetet mondunk a sok dolgos kéznek: Balogh Márton, Szabó Tamás, Muhari Fanni, Nagy Benedek és Dániel, Batancs Levente, Szőri Virág, Dragity Dávid, Demeter Manyi, Székely Arnold, Kiss eszter, Czabán Vanessza, Virág Benke Nimród szülei. Kiss Eszter és Csabai Róbert szüleinek szervezése segítségével a mászóka köré az ütéscsillapító homokot az Euro-team Kft. biztosította.

Ezúton szeretnénk megköszönni Ghariban Nejad Bálint nagypapájának és apukájának a kerti ülőkék felújítását.

Gyereknap alkalmából a Játékdzsungelbe vittük el ovisainkat, ahol az egyórás önfeledt játék: ugrálás, csúszdázás, labdázás, autózás stb. után fél órás táncházban vehettek részt, tanulhattak táncokat, énekeket, körjátékokat, mondókát és csúfolódót is.

A jánoshalmi Király lovastanyára külön busszal mentünk kirándulni. Itt a gyerekek boldogan, és szabadon élvezhették a hely adottságait. Evés után megkezdődött a lovas kocsikázás és a lovaglás, amit egész nap kedvükre próbálhattak kicsik és nagyok. Lehetett itt focizni, csocsózni, hintázni, mászókázni, pingpongozni, biliárdozni és még az ovisok nagy örömére ebihalak sokaságát is kifoghatták a tóból, amiket indulás előtt vissza is engedtek. Láthattunk kecskét, birkát, szamarat, kiskutyákat, macskát, mangalica disznókat és picuri malacokat is. Késő délután, kellemesen elfáradva, élményekkel teli értünk az óvodához, ahol a szülők már nagyon várták gyermekeiket.

Az italos kartongyűjtő verseny eredményhirdetésére, a legtöbb dobozt hozó négy gyermeket vittük el. Itt egy rövid előadás után átvehették a nyereményként kapott, újra hasznosított papírból készült fali órát. Kaptak még apró játékokat, és az állófogadáson is részt vehettek.

Szőregélő, 2008. június