Nagyon élvezetes és mozgalmas időszak áll mögöttünk.

Május végén kirándultunk: Üllés és Ruzsa között, a Komócsin lovas tanyára voltunk hivatalosak, ahol lovaskocsiztunk, lovagoltunk, íjászkodtunk. A gyermekek és a kísérő felnőttek élvezték a jó levegőt és a madárcsicsergést.

Az ballagás jelentős ünnep az óvodában. Hetekig készülnek a ballagók és a ballagtatók. A szülők jóvoltából gyönyörű virágokkal tudtuk idén is feldíszíteni az óvoda udvarát és a folyosókat. Tablóképet készítettünk a faliújságra a ballagókról és Apáti anyuka jóvoltából textildíszítésbe öltöztettük a bejárati ajtót, a nagykaput és az öltözőszekrényeinket.

Az elmúlt évek fotóiból összeállított kis filmet nézhették meg a szülők. A búcsúzó, búcsúztató verseket követően egy szál virággal, és a Valkai anyuka által készített, sárga tulipánt formázó tarisznyával szimbolikusan útnak indítottuk őket. Az ünnepséget kis zsúr zárta, melyen az anyukák és nagymamák által készített finom süteményeket szolgáltuk fel a résztvevők számára.

Ezt követő héten megkezdődött az óvodai nyári élet, ami ilyenkor két hetes intenzív úszással indul. Ebben az időszakban is sok segítséget kaptunk a szülőktől. Kísérték, segítették a gyermekeket a vízhez szoktatás folyamán.

A bölcsődések is ellátogattak hozzánk június 17-én. Nagyon örültünk leendő ovisainknak. Gyorsan feltalálták magukat és Anett néni irányítgatásával kipróbálták az árnyas homokozónkat, a csúszdát és a kismotorokat is. A sok mozgás után jól esett nekik az üdítő. Kis meglepetés ajándékkal bocsájtottuk vissza őket a bölcsibe. Köszönjük Móriczné Narancsik Hedvig bölcsőde vezetőnek és kolléganőinek, hogy próbálják könnyebbé tenni a bölcsőde és óvoda közötti pszichés átmenetet a gyermekek számára.

A Rózsaünnep minden évben örömteli kihívást jelent számunkra. Ilyenkor meg tudjuk mutatni tudásunkat és bátorságunkat a „nagyvilág” előtt. Idén is lehetőségünk volt, hogy rózsaszálaink előadhassák a színpadon népi játékokból összeállított füzérünket. A kissé megszeppent gyermekcsapat a kevés létszám ellenére a térformák változatosságának köszönhetően betöltötték a színpadot.

A művelődési házban felállított bemutatkozó táblánkon az idei nevelési év eseményeit dokumentáló fényképek közül válogattunk. A képek derűs, családias, szeretetteljes légkörről tesznek tanúbizonyságot. A bemutatkozó anyagunkat a gyermekek munkája és saját készítésű papírrózsa dekorálta.

A rózsafesztiváli felvonuláson szép számmal vettünk részt. Köszönjük a szülők által hozott rózsákat, zöldeket és a dekorálásban való részvételt, illetve Vilonya Sándornak és feleségének a rózsafelajánlást. Így lehetőségünk volt gyönyörűen feldíszíteni kerékpárjainkat, sőt, még a nézőknek is tudtunk rózsát adogatni.

Nagy élmény volt ez gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt!

Szeretnénk megköszönni a Tömörkény István Művelődési Ház vezetőjének és dolgozóinak, a Kossuth Lajos Általános Iskola Igazgatónőjének és a pedagógusoknak, a Szőregi Bölcsőde vezetőjének és dolgozóinak illetve az összes szőregi lakosnak és illetékesnek, hogy pozitív partneri kapcsolatukkal egész tanévben segítették és támogatták óvodánk munkáját.

Szeretném megköszönni az óvoda összes dolgozójának, a szülőknek és a gyermekeknek egész évi támogatásukat és munkájukat, mindenkinek szép nyarat kívánva!

Kőrösiné Csiszér Anita, tagóvoda-vezető
Szőregi Regélő, 2015. július