„Szüreti mulatságunkat” október 7-én rendeztük meg óvodánkban, a szülők részvételével. Míg a bográcsban Lakatos Albert és Nagy István különleges receptje szerint rotyogott a paprikáskrumpli, addig különböző programokon vehettek részt a gyerekek, felnőttek egyaránt. A sportvetélkedőn kötelet húztunk, burgonyát dobáltunk. Ezután a Sárga Rózsa Népdalkör teremtett igazi szüreti hangulatot vidám bordalaival nekünk, ezen a szép őszi délutánon. Óvodásaink is kedveskedtek kis műsorral, melyben népi hagyományokon alapuló dalokat, népi csúfolkodókat, őszi verseket adtak elő. A szereplés után mindenkinek nagyon jól esett a frissen préselt szőlőlé. Míg a gyerekek apró terítőket és levéllenyomatokat készítettek, addig a szülők által hozott sütemények gazdag kínálatát élvezhette minden jelenlévő. Mire a bogrács kiürült, egyre több katicabogár, pillangó, jéghercegnő, pókember lepte el az óvoda udvarát. Az arcfestésnek most is óriási sikere volt.

Október 12-én az Idősek Napja alkalmából óvodásaink kis műsorral ajándékozták meg az időseket. A középső csoportosok nagy izgalommal készültek az első szereplésükre. Ezúton is szeretnénk megköszönni a szíves vendéglátást, amivel fogadtak bennünket az otthon lakói és dolgozói.

Október 13-án, pályázaton nyert pénzből, az Ásotthalomhoz közeli Majoros tanyára kirándultunk, szülők kíséretével. Az idő kegyeibe fogadott bennünket, és csodálatos őszi nappal ajándékozott meg. Sétakocsikáztunk, tököt és almát sütöttünk kemencében, játszottunk az akadálypályán és a játszótéren.

Szeretnénk köszönetet mondani Kalocsai Zoltánnak, Pajzos Károlynak és Merész Ferencnek, hogy munkájukkal hozzájárultak az óvoda tisztasági festéséhez.

Szőregélő, 2005. november