Gyorsan telik az ősz, már a naptári tél kopogtat az ajtón, de még mindig élvezzük a kellemes, enyhe őszi idő örömeit!

November 6-10-ig tartó hetünk a Márton nap jegyében telt. A gyerekek megismerték Márton legendáját. A libás héten verseket, dalos játékokat tanultunk, meghallgattuk Ludas Matyi történetét. Láttunk libákat a baromfi udvarban, megfigyelhettük viselkedésüket, hangjukat.

Különböző technikákkal készítettünk libákat. A hét fénypontját a péntek esti lámpás felvonulás jelentette. Mindenki a maga által készített vagy vásárolt lámpásokkal érkezett.

A szülőktől finom libás süteményeket kaptunk, amit örömmel fogyasztott mindenki.

A felvonulás előtt közösen játszottunk libás játékokat a sötét udvaron.

Énekszóval vonultunk végig lámpásainkkal a kezünkben a Magyar utcán az iskoláig, ott csatlakoztak hozzánk volt óvodásaink, iskolás testvérek. Köszönjük a polgárőröknek, hogy mindezt megvalósíthattuk. Visszatérve csodálatos látványban volt részünk! Mécsesekkel kivilágított óvodába érkeztünk. Libazsíros kenyérrel, finom teával, süteménnyel vendégeltük meg a részvevőket.

A Tűzmadár című előadást tekintettük meg a művelődési házban. Nagyon tetszett mindenkinek, élvezték a gyerekek a szép bábokat, a tekerőlanttal kísért dalokat, a színvonalas előadást. Köszönjük a szervezést!

Az ősz jegyében készült alkotásainkkal jelentkeztünk a művelődési ház által szervezett „Varázslatos Ősz” kiállításra. Köszönjük a lehetőséget, hogy megmutassuk széles körben is ügyes óvodásaink munkáját!

December főleg a Mikulás és az advent jegyében szokott eltelni, készülünk az adventi gyertyagyújtásokra, főleg december 16-ra koncentrálva, hiszen akkor óvodásaink fognak szerepelni!

Minden szőregi lakosnak kívánunk kellemes, áldott ünnepeket!

„Eljött a nap, mely lezár egy évet.
A jövőtök rejtsen
Sok boldogságot és szépet!
Álmotok, s vágyatok
valóra váljon,
Mindenkire
Boldog Új Esztendő várjon!”

A Magyar Utcai Óvoda dolgozói