A hosszú nyár után a régi óvodások várakozással teli örömmel jöttek újra óvodába. Az óvó nénik és a dajka nénik meleg szívvel fogadták a kis beszoktató ovisokat és a nagy gyerekeket is. Megelégedésünkre szolgál, hogy ismét a maximális létszámmal indulhatunk el.

Mindenki által tisztelt és szeretett Magdi nénink nyugdíjba ment, így ezt a tanévet sajnos már nélküle kezdtük meg,

Idén is meghirdettük az őszi papírszüretet, mely október 7-ig tart. Ennek keretén belül mindenkitől várjuk az újságokat, kartondobozokat, papírokat. Ezekből befolyt összeget a Magyar utcai óvoda gyermekesre fordítjuk.

A szelektív hulladékgyűjtés másik kiemelt része nálunk a rnűanyag palackok. kupakok és fém italos dobozok. Ezen nemű hulladékokat elszállítás után szintén újrahasznosítják. Így a hozzánk járó apróságok már kis korban megtanulják a környezettudatos gondolkodást, életmódot. Másoktól is szívesen fogadjuk a taposott flakonokat, ezzel tartogatva bennünk és a környezetvédelmet. Október 1-10-ig ruhabörzét tartunk, ahol használt. de jó minőségű gyermek- és felnőttruhák cserélnek gazdát. Külsősök megunt őszi-téli ruhatárából is befogadunk. Várjuk az érdeklődőket, akik olcsón szeretnék kiegészíteni a meglévő darabjaikat.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani Mohtár Mariann szüleinek, akik jó voltából a Zsebibaba Csoportunk mind a 6 mosdójában gyönyörködhetnek magukban a gyerekek a tőlük kapott tükrökben.

Megtartottuk tanévnyitó szülői értekezletünket, melyen az anyukák és apukák nagy érdeklődésükről biztosítottak bennünket. Megtisztelt még minket részvételével az óvoda védőnője, Tóthné Gulyás Gabriella és a hittantanárnő, Szabó Erzsébet.

A logopédus, a fejlesztő- és gyógypedagógus is megkezdte nálunk a munkáját.

A sportolni vágyó gyermekek számára is elindult a tanév. Folytatódik a görkorcsolya oktatás, úszástanulás és vízhez szoktatás, a gyermek-fantázia aerobik is.

Nyár elején elkészült a várva várt kis- és nagykapunk. amely praktikussága, biztonságossága mellett, a kerítéssel harmonizálva, esztétikailag is örömet szerez számunkra.

Az ősszel a programok sokszínűsége is megtalálható lesz nálunk. Megyünk a Vadasparkba, lesz nálunk színházi előadás és hagyományainkhoz híven, október 18-án megtartjuk az őszi családi napunkat.

Magyar utcai óvoda dolgozói, Szőregélő, 2008. október