Az Állatok Világnapjára Vadasparki kirándulásunkkal emlékeztünk meg. Mindhárom csoport helyi járatos busszal indult útnak, a szülők aggódó tekintetével kísérve. A hideg idő miatt alaposan föl kellett öltöznünk, de örültünk annak, hogy az előző napi esős idő nem folytatódott. A kicsikkel nagy izgalommal járt az átszállásos közlekedés. Mivel legtöbben autóval járnak mindenhová, így már az utazás is nagy élvezetet jelentett számukra. A villamosról leszállva ritka eseménynek lehettünk szemtanúi: az autómosóban két rendőrautót takarítottak a biztos urak, a harmadikat pedig a benzinkúton tankolták. Ez különösen a fiúkat hozta lázba.

Fotó: Magyar Utcai Óvoda

Fotó: Magyar Utcai Óvoda

Már nyitásra megérkeztünk a Vadasparkba, ahol rögtön a pingvinek reggeliztetésének élményével gazdagodhattunk. Sok érdekességet meséltünk, olvastunk a gyerekeknek az állatokról, élőhelyükről, táplálkozásukról, viselkedésükről, stb.

Második hosszabb megállásunk a rozsomákoknál volt, ahol zoopedagógus által kommentált látványetetést nézhettük meg. Ezek után a már szokásos helyen, a zsiráfház teraszán fogyaszthattuk el az úti csomagban vitt tízórainkat.

Természetesen (bár igencsak szaporázni kellett lépteinket), nem hagyhattuk ki a fókák bemutatóját sem, ahol szintén sok érdekes dolgot tanulhattak a gyerekek és jókat nevethettek a guruló, csapkodó állatokon.

Kirándulásunkat a napsütéses időben való kisvonatozással zártuk, ami háztól-házig vitt bennünket. Fokozta a nap hangulatát, hogy a megszokottnál jóval később ebédeltünk, így később is feküdtek le a gyerekek. Sokukat az ágyból vitték haza a szüleik. Kirándulásunk  sikerességét egyik nagycsoportos fiúnk szívből jött gondolata értékelte: „Ez volt életem legszebb napja!”

Nap, mint nap hálával gondolunk a nagylelkű vállalkozóra, akinek köszönhetően óvodánk udvarán meg tudjuk tartani a görkorcsolya oktatást, valamint sáros időben is kint lehet játszani, szaladgálni, focizni, stb.

A Földünkért Világnap kapcsán alaposabban megismertettük óvodásainkat a szelektív hulladékgyűjtéssel és az újrahasznosíthatóság jelentésével. Ekkorra szerveztük az őszi papírgyűjtésünket is, amire sok segítőkész szülő és szőregi lakos is hozhatott újságokat. Ezúton  is köszönjük a támogatásukat!

Pillangó csoportosaink sikeresen szerepeltek a bölcsőde őszi családi napján, az évszakhoz tanult versekből és dalokból összeállított műsorukkal.

Idén is részt veszünk az Áloműző Kamaravarázs szimfonikus előadásain, ahol a gyermekek az óvodán kívül és élőben is hallgathatnak korosztályuknak megfelelő komoly zenét.

Az őszi természetet igyekszünk minél gyakrabban megcsodálni az udvaron és kisebb nagyobb séták során is. Voltunk háziállatokat nézni, diót szedni, vásárolni zöldségesnél és piacon is. Az ilyenkor beszerzett kincseket az óvodában fölhasználjuk díszítésre, barkácsolásra, egészséges finomságok készítésére. Lajos Laura apukájának köszönhetően igazi préssel készíthették a gyerekek a mustot, amit utána jóízűen el is fogyasztottak.

Novemberben is készülünk sok érdekes programmal, amikkel színesebbé teszünk óvodásaink életét!

Az óvoda dolgozói
Szőregi Regélő, 2016. november

Borítókép: Fotó: Magyar Utcai Óvoda