Megújult helyiségekkel és nagy szeretettel várjuk óvodásainkat szeptembertől.

Július hónapban teljes egészében felújították Katica csoportunkat és óvodánk tálalókonyháját. A csoportszobában, – a tavalyi munkálatokhoz hasonlóan – új színt, érintő magasságban pedig fenyőborítást kaptak falaink, újra csiszolták és lakkozták parkettánkat. Világos bútoraink új elrendezésével rendkívül barátságos, otthonos hangulatú helyiséget sikerült kialakítanunk. A szoba színéhez igazodva dekoráljuk a falakat, bővítettük játéktárolóinkat, vásároltunk új rajzterítőt, varrtunk új huzatot a székpárnákra, bölcsőbe, babakocsiba. Tálalókonyhánkat is elvarázsolták. A falakra új csempe, a padlóra új járólap került, a falakat festették. Mindezen felül, teljesen új berendezést is kapott a helyiség. Konyhabútort, saválló polcokat, előkészítő asztalt, mosogatókat, konyhai csepegtetőt, szanitereket. Öröm látni, hogy az NGSZ jóvoltából ez a régi, pici óvoda három év alatt szinte teljes egészében megszépül. Az utóbbi három évben; kicserélődtek udvari játékaink, bővítették és korszerűsítették mosdónkat, kialakításra került egy tusoló, mindkét csoportszobánkat festették, lambériázták, csiszolták és lakkozták parkettáinkat.

Alapítványi hozzájárulásból festettük tornaszobánkat, új ülőkét kapott udvari homokozónk. Rózsavölgyi képviselő úr jóvoltából új szekrénysort csináltathattunk, gyarapodott járműparkunk. Az adományként kapott kerékpárokat a gyerekek nagy- nagy örömmel, napi szinten használják, vannak, akik ezeken tanultak meg két keréken biciklizni.

Szülői segítséggel új függönyök kerültek a Zsebibaba csoportba, és a Katica csoport székeit is felújíthattuk. A Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola diákjainak, közösségi szolgálata jóvoltából elkezdődött udvari bútoraink bővítése. Már használaton kívüli, az időjárás viszontagságainak ellenálló, fém székeket csiszoltak és festettek le önkénteseink.

Ezúton szeretnénk megköszönni a szülők együttműködését a felújítással kapcsolatban!

A nyár elején köszöntöttük Ali Ferencné Jutka nénit nyugdíjba vonulása alkalmából. Az óvodánkban eltöltött évek alatt dajkai munkáját odaadóan, becsületesen és pontosan végezte. Kedves egyénisége, kitűnő humora még sokáig hiányozni fog. Kívánunk neki jó egészséget, és békés nyugdíjas éveket! Helyét Tarjányiné Magdi néni vette át, aki szakképzet dajkai végzettséggel, higgadt, békés, gyermekszerető egyéniséggel rendelkezik.

Az óvodába járó gyerekcsapattal nyáron is tovább munkálkodunk udvarunkon. Veteményesünk növényeit rendszeresen locsoljuk ebben a nagy melegben, betakarítottuk és elfogyasztottuk paradicsom töveink első termését.

Szőregi Regélő, 2013. szeptember