A mozgalmas május utolsó eseménye az évzáró ünnepély és a ballagás volt. A Katica-csoportosok egy változatos, nagyrészt az év folyamán tanult anyagból összeállított, mindenkit szerepeltető műsort adtak elő. A Zsebibaba-csoportban a kicsik koruknak megfelelő, igazi kiscsoportos, rövidebb lélegzetű évzárót mutattak be. Volt aki sírt, volt aki csak az anyukája ölében ült, de ez így volt életszerű és szívhez szóló. A nagyok eljátszottak egy pünkösdölőt. Az ünnepség előtt már egy-két héttel megkezdődött a pünkösdi királynő és király kiválasztása a népszokásokhoz igazodó játékokkal, feladatokkal, vetélkedőkkel. Ezek eredményeinek alapján került megválasztásra a két főszereplő. A gyerekek így megértve és élvezve az ünnep hangulatát játszi könnyedséggel, önállóan adták elő ezt a népszokáshoz illő játékot, melyet a vendégeken kívül, az óvónők is ülve nézhettek végig.

A hosszú, de mégis gyorsan röpülő, eseményekkel teli nevelési évnek vége szakadt ugyan, de nyáron is változatos programokat kínálunk az óvodásoknak. A takarítási szünetekben másik óvodából itt lévő gyerekek is szívesen és örömmel jönnek hozzánk. Kihasználva a kötetlenebb életet, leginkább a szabadban tartózkodunk. Ilyenkor több időnk jut beszélgetni, homokvárat építeni. Lehet még pancsolni, sarazni, játszunk még verseny- és körjátékokat, rendezünk vetélkedőket, festünk, rajzolunk földre, homokba, fújunk szappanbuborékokat, spriccelünk vízipisztollyal. Ezek mellett az egyéni fejlesztésekről sem feledkezünk meg. Figyeljük a városi programokat is és kedvező feltételek esetén részt veszünk azokon. így jutottunk el júniusban a Belvárosi Moziba, ahol a Bábrevü című előadást néztük meg. A gyerekek élvezték a kényelmes üléseket is és különleges volt számukra a Filmszínház nyújtotta hangulat. A műsorban több rövidebb, kisgyerekek érdeklődésének megfelelő zenés darabot láthattunk igényes marionette bábokkal. Az utolsó számot nagy tetszésnyilvánítással véleményezték a kis nézők. Egy ember nagyságú óriásbábokból álló énekes együttes lépett fel. A látványt fokozta a jó zene és a vele harmonizáló mozgás is. Sok új élménnyel térhettünk haza.

Idei évünk legnagyobb tárgyi eredménye az új mászóka, mely a szülők és a dolgozók áldozatos munkájának következménye. Miután minden kötelező bevizsgálás megtörtént, végre birtokba vehették a gyerekek. Kipróbálhatták létráját, kötelét, mászófalát és a csúszdáját is. Mikor a rengeteg gyerek megostromolta, szépsége mellett strapabírósága is beigazolódott.

Élvezhetik a hozzánk járó és a vendég gyerekek is azt a három gyönyörű, színes rollert, amit vásáraltunk.

Az új kiscsoportos szülőknek megtartottuk az első értekezletet, ahol szép számban jelentek meg az anyukák és az apukák is. Nagyon nyitottan és pozitívan fordultak felénk.

A Rózsafesztiválon sikeresen és szép számban vonultunk föl. Legtöbben kerékpárral, de volt aki görkorcsolyával, elektromos kisautóval vagy gyalogosan, ezzel is tükrözve óvodánk mozgással és sporttal való kapcsolatát. Néhányan otthon, de a többség az óvodában, jó hangulatban virágozta föl járművét, kalapját. A közönség tapssal, dicsérő szóval fejezte ki tetszését. A tervezett útvonalunk a Művelődési Házig tartott volna, de a lelkes gyerekek, szülők és pedagógusok kitartásának köszönhetően végig vonultunk a menettel. Köszönetet szeretnénk mondani minden résztvevőnek, valamint Vilonya Sándornak és nejének a sok szép rózsáért.

Mindenkinek kellemes nyarat, jó pihenést kívánunk!

Szőregélő, 2008. július