Amilyen mozgalmasan kezdtük a tanévet, ugyanolyan eseménydúsan folytatjuk.

A nagycsoportosokkal ellátogattunk a Százszorszép Gyermekházban megrendezett „Magyar királyok panoptikum”-ába. A kiállítás után hosszú „tanulmányi” sétát tettünk a városban.

Egy alkalommal védőnő hallgató beszélgetett a gyerekekkel a fogápolás fontosságáról és rejtelmeiről.

Megemlékeztünk a Mindenszentek és a Halottak napjáról.
Halloween kapcsán pedig denevér bábokat készítettünk, sütőtököt sütöttünk és láncot fűztünk belőle.

Az óvoda programjához kapcsolódva a gyerekek és a védőnők is megismerkedhettek a „Szív-kincsesláda” egészségvédő programmal.

Az őszi tájat, természetet az óvoda udvarán és a környékén kívül a Holt-Maros partján is megcsodálhattuk, kihasználva a napsütéses délelőttöt. Vadkacsákat etettünk, leveleket, terméseket gyűjtöttünk, futhattunk dombra föl és dombról le, és ezt mind a kicsikkel együtt.

Egy napra az óvodánkba költözött a Teddy Maci kórház.
Orvostanhallgatók ismertették meg a gyerekekkel játékos formában az orvos gyógyító munkáját és eszközeit. A gyerekek „beteg” macijukat, állatkájukat vihették a doktor nénihez, aki miután megtudta a panaszt, elmondta a gyógymódot. „Röntgenezett”, hallgatott, kötözött és receptet írt, amit a kis gazdik haza is vihettek.

Óvodánkban a Szegedi Környezetgazdálkodási KHT-nek köszönhetően teljes mértékben megvalósul a szelektív hulladékgyűjtés. Az épületbe és annak udvarára elhelyezett gyűjtőszigetbe lehetősége van a hozzánk járó gyermekek szüleinek, hogy válogatva, csoportosítva helyezzék el a szárazelemeket, műanyag flakonokat, fém konzervdobozokat stb. Így egymásra hatva a szülő és gyermek formálják egymás szemléletét. A KHT-n keresztül veszünk részt ismét az italoskarton-gyűjtő versenyben, és nekik köszönhetően a sok lehullott falevél fém konténerrel való ingyenes szállítását.

100 tő rózsát kaptunk ajándékba, melyet szülői segítséggel és a dolgozók munkájával sikerült még időben földbe helyezni. Muhari Gábor és felesége fát nyesett és rózsatövet ültetett két napon, Lengyel László, Deák Ildikó és Magdi nagymama ástak és ültettek. Ezúton is köszönet nekik!

Most már az aerobikon kívül második csoportként a görkorcsolya oktatás is megkezdődött óvodánkban. Az iskola tornatermében tartott ovi-focira szintén több gyerek jár tőlünk.

Így tél elején izgatottan várjuk a Mikulást és a havat is.

Szőregélő, 2007. december