A hideg sem riasztott el bennünket a jó és tartalmas programoktól. A nagyokkal tettünk egy városi sétát, majd részt vettünk a Reök Palota múzeumpedagógiai foglalkozásán, ahol festőművészek Szegedről készített képeit csodálhattuk meg, majd élményüket a gyerekek frissen papírra is vethették.

Elindult a második félév, így az úszni tanuló ovisok ismét vízbe szállhattak, hogy csiszolják úszó tudományukat.

A Kövér Béla Bábszínház bérletes előadásai közül most a Miden egér szereti a sajtot című mese, az eredetit hűen követő előadását láthattuk. A színészek és a bábok ismét tükrözték a magas művészi színvonalat. Az élményt az óvodában is fölelevenítettük, kazettáról hallgattuk, majd könyvből is elolvastuk a mesét, így fejlesztve, bővítve szókincsüket.

Az első tavaszi napsütéses napon, alvás helyett fölkerekedtünk egy lelkes csapattal és meg sem
álltunk az Ifjúsági Házig. Itt a gyerkőceink számára már jól ismert Alma együttes koncertjére mentünk. A teljesen megtelt teremben, a kezdeti megilletődés után felállva, önfeledten énekeltek, táncoltak és rengeteget kacagtak ovisaink. Nagy örömünkre, az általunk a farsangon előadott két számot is játszották, így téve föl a koronát a napunkra!

Örömmel tudatjuk, hogy középső csoportos óvodásunk, Antali Panna, II. helyezést ért el a Százszorszép Gyermekház által szervezett mesemondó versenyen. Szívből gratulálunk neki és  anyukájának is!

Hagyományainknak megfelelően március 15-én a Hősök terére ellátogatva emlékeztünk meg a szabadságharcról, ahol a kisebbek elhelyezték lobogóikat. Ezalatt a nagyobbak Rózsavölgyi József képviselő úr és Makó Mária igazgató nő szervezésében rendezett ünnepségen vettek részt az iskolában, ahol az iskolások műsora lenyűgözte  óvodásainkat. Büszkeséggel töltött el bennünket, hogy gyerekeink az ünnepnek megfelelően viselkedtek. Fölismerték a Magyar Himnuszt és tudták,
hogy vigyázz-állással tisztelgünk annak hallgatása közben!

Tavasszal is megszervezzük papírgyűjtésünket, amire mindenkitől szívesen fogadjuk a behozott
újságot, kartont március 28-tól április 1-ig. Óvodai beiratkozásunkat április 18-án és 19-én 8-17 óráig tartjuk ahova szeretettel várunk minden kedves anyukát, apukát és leendő óvodást!

Az óvoda dolgozói