Óvodánk a nyár folyamán nagy változáson ment keresztül!

Szakmai munkánk elismerésének jeleként 24 gyermeket írattak be idén az óvodánkba. Ezzel régi vágyunk teljesült, mert újra megnyithattuk a harmadik csoportot!

Természetesen a sok kiscsoportos mellé új óvó néniket és dajka nénit is kaptunk.

A bútorokkal berendezett, játékokkal feltöltött terem már csak a kíváncsi gyermekeket várja.

Óvodánk épületének tetejét augusztusban teljesen leszedték, újralécezték és cserepezték.

A szép új téglaszín cserepek vidámabbá tették intézményünk arculatát. Kisebb javítások még szükségesek, hogy óvodánk egyre szebb és szebb legyen.

Sajnos a Szőregen végigsöprő vihar óvodánk udvarát sem kímélte. A hatalmas szél és a rengeteg eső összmunkájának eredményeként a 60 év körüli diófánk ráborult az óvoda épületére, teljesen elsötétítve az ablakokat. Siralmas látványt nyújtott a földből kifordult öreg növény, melyhez érzelmileg is kötődtünk mindannyian! A tűzoltók és a karbantartók segítségét kellett kérnünk. Szerencsére az új tetőben nem tett kárt. Ringlófát kettétört, juharfát megtépázott, japánakácot megritkított a tomboló vihar. Összesen 7 fában tett kárt. A katasztrófa sújtotta területet a dolgozók és a szülők segítségével tudtuk használhatóvá tenni.

A megmaradt rönkökből, ágakból ülőkéket, lépegetőt, kis kerítést, virágoskert, veteményeskert szegélyt és ábrázolási kellékeket szeretnénk készíteni.

Az izgalmakkal teli nyár után megújult arculattal várjuk a szeptemberi kezdést.

Az óvoda dolgozói
Szőregi Regélő, 2015. szeptember