Ebben a hónapban sem lehetett unatkozni az óvodában.

A szőregi majálison megrendezett madárijesztő szépségversenyen az óvodánk lelkes pedagógusai a szabadidejükben készített bábuval II. helyezést értek el, melynek nagyon örültünk. Jutalma egy emléklap és egy rózsás fakanál volt, amit az óvoda előterében a falra helyeztünk el.

A Truffaldino-bábszínház idei utolsó előadásaként a Mesevásár c. előadást láthattuk. Búcsúzóként minden gyermek kapott egy gyermek magazint.

Anyák napi megemlékezésünket rendhagyó módon tartottuk meg. Egy kézműves délutánt szerveztünk, ahol az anyukák gyermekükkel elkészíthették a nagymama számára az ajándékot. Egy nyugodt sarkot kialakítva az ovisok egyesével köszönthették föl édesanyjukat és adhatták át a fáradságos munkával és nagy szeretettel készített meglepetést. A kisgyerekek saját kezükkel készített gyümölcssalátával és kókuszgolyóval kínálták meg anyukájukat.

Második félévben már az új doktor néni végezte a fogászati szűrést. Kedvességének köszönhetően a gyerekek szívesen, félelem nélkül mutatták meg fogaikat. Elvégezték udvarunkon az éves kullancsirtást. Az alkalmat kihasználva a bánya játszótéren töltöttük el a délelőttöt. Jó hangulatban zajlott a csoportfényképezés, a fényképész néni humoros megjegyzéseinek köszönhetően.

A tanév végéhez közeledve több kirándulást is szervezünk. Első alkalommal a Buknicz család farmján jártunk, ahol nagy szeretettel és enni –innivalóval vártak bennünket. A gyerekek válogathattak az udvari játékok között, festhettek, mászhattak a fák között kifeszített köteleken, megnézhették az állatokat is, de a legnagyobb élményt az adta számukra, hogy sikerült halakat fogniuk a tóból.

Az előző hónapban kipróbált újszentiváni játszótér annyira tetszett a gyerekeknek, hogy gyereknapon ismét ellátogatunk oda egy közös fagyizással egybekötve.

A nyári életet egy nagyobb kirándulással indítjuk. A Komócsin-tanyára megyünk külön busszal. A kirándulás élményeiről a következő cikkben fogunk beszámolni. Óvodai Évzáró- műsorunkkal és a nagycsoportosok Ballagásával sikeres, örömteli tanévet zárunk.

Magyar Utcai Óvoda dolgozói
Kapcsolódó anyagok

Édesanyák köszöntése