Május 1-én részt vettünk a Sportpályán szervezett „Mozdulj Szőreg!” programon.

A gyermekek bemutatóját Kőrösiné Csiszér Anita tanította be mindenki örömére. A szülőkből és a vendégekből álló közönség nagyon élvezte a zenés, mozgásos bemutatót, köszönet az együttműködő szülőknek.

Ígéretünkhöz híven újra ellátogattunk a lovas tanyára, megcsodáltuk a kiscsikókat, mozgásukat, a nyíló vadrózsákat.

A Madarak világnapja alkalmából jártunk a Tömörkény István Művelődési Házban, ahol a Dr. Molnár Gyula fotóiból rendezett kiállítást tekintettük meg. A felvételek segítségével a madarak életébe kaptunk bepillantást, a téma még a legkisebbek számára is érdekesnek bizonyult.

Az Árkád Bevásárló központtól egynyári virágokat kaptunk, amelyek elültetésével tovább csinosítottuk környezetünket.

Május 20-án Mártélyra kirándultunk. Megcsodáltuk a gyönyörű Holt-ágat, túráztunk az ártéri erdőben, bejártuk a tanösvény folyóhoz közeli részét.

A fahídon való átkelés a gyönyörű időben felejthetetlen élményt nyújtott. Ismerkedtünk közben az ott élő madarakkal, növényekkel, az élőhely fogalmával.

Piknikeztünk, játszottunk a fa játszótéren és lovas kocsival bejártuk a települést.

A bátrabbak megsimogathatták a lovakat is. Sok-sok élménnyel gazdagabban tértünk haza. A szülők már izgatottan várták a külön busszal hazaérkező, fáradt, ám boldog kis csapatot.

Köszönjük Mari Gergő anyukájának és Bárány Bori szüleinek, hogy velünk tartottak ezen a szép napon és segítették munkánkat.

Amíg mi kirándultunk, élveztük a nyári napsütést, addig Csigér Anna apukája lenyírta a nagyra nőtt füvet óvodánk udvarán. Köszönet érte a gyermekek nevében is.

Az Árkád Bevásárló Központ nagy mennyiségű nárcisz hagymát adományozott óvodánknak, amelyből szívesen adunk Szőreg többi intézményeinek is.

Káity Kisó szüleitől díszcserjéket kaptunk, köszönjük nem várt adományukat. Elültettük és gondozzuk, óvjuk azokat.

Óvodánk sikerrel pályázott a DM Napgyermek című felhívására. A több hónapot felölelő pályázati programunk megismerteti a gyermekeket a bőrvédelem fontosságával, módjaival. Az elbírálást követően 50 darab, 30 faktoros kitűnő minőségű napkrémet, puzzle-t, kifestő és rejtvény füzetet nyertünk, melyet Gyermeknapon kapnak meg a gyerekek, illetve egész nyáron ezzel fogjuk őket védeni. Éva néni árnyékolót készít a gyerekekkel napos kerti házikónk számára. Hajnalkát ültetettek, melyet folyamatosan gondoznak, öntöznek, locsolnak. A nyár folyamán szép magasra fog futni az épület oldalán.

A szervezett úszásoktatás május 30-án indul és két héten keresztül tart. A jelentkezők június 13-ig minden nap úsznak majd.

Az iskolába készülők búcsúztatóját május 30-án, 17 órai kezdettel tartjuk, melyre mindenkit  szeretettel várunk!

A Magyar Utcai Óvoda dolgozói

Szőregi Regélő, 2014. június