Éppen csak, hogy elbúcsúztunk a húsvéti nyuszitól, máris készülődtünk a májusban tartott  szokásos ünnepeinkre. Ez a hónap mindig eseményekben, programokban és ünnepekben gazdag! Már a hónap első napját a Monti-parkban köszöntöttük, ahol óvodánk három csoportjából összeállt csapatunk tartott reggeli bemelegítő tornát Szabóné Tokai Anett óvónéni vezetésével és óvónénik, dajkanénik közreműködésével. Az ismétlésnél még a szülők is csatlakoztak hozzánk. Jó érzés volt egy közös nagy csapatként mozogni!

Minden évben lelkesen és szorgalmasan készülünk meglepni az édesanyákat, Anyák Napja alkalmából! Mindegyik csoport másképpen készült erre a fontos ünnepre. Volt csoport, akik a segítőkész apukák közreműködésével otthoni, nyugodt környezetben köszöntötték az anyukákat; volt csoport akik kis szeretetkuckót alakítottak ki, ahol a gyerekek egyenként félrehúzódhattak anyukájukkal és meghitt körülmények között köszönthették fel; volt csoport, ahol a hagyományos módon, ünnepség keretein belül szavaltak, dramatizáltak és énekeltek az összegyűlt anyukáknak és nagymamáknak. Minden közreműködő szeme előtt az lebegett, hogy örömet és boldogságot lássanak az édesanyák szemében!

Az Áloműző Kamaravarázs tavaszi előadását a művelődési házban tekintettük meg. A zenés-táncos műsor megmozgatta a gyerekeket, és jó hangulatot teremtett. A végén Vizsolyi Líviát – a fagotton játszó művészt – születésnapján közös énekkel köszöntöttük. Az Eko-Park játszóházában tölthettünk egy délelőttöt, Virágné Benke Noémi óvónéni közreműködésének köszönhetően, ahol jól kimozogták magukat a gyerekek. Volt csúszdázás, mászás és labdacsata. Mindenki kedvére játszhatott az érdekes játékokkal. Köszönjük a tulajdonosoknak, hogy ingyen a rendelkezésünkre bocsájtották a játszóházat. Nagyon jól érezték magukat a gyerekek! Az odavezető séta során megfigyeltük a fejlődő gyümölcsöket a fán, a növények változását, a tavasz jellemző jegyeit is.

Zöld-óvoda lévén, megemlékeztünk a Madarak-fák napjáról. Megtekintettük Honti Viktor természetfotós kiállítását a művelődési házban, ahol sok gyönyörű madárról készült képet láttunk. Örömmel ismertek fel a gyerekek több madarat, köztük az egyik csoportunk névadóját,
a „Zöldikét” is.

A Katica-csoportba járó óvodásunk apukájának munkahelyére kaptunk meghívást, ahol szarvasmarhákat nézhettünk meg, megismerhettük etetésük módját, tartásukat. Láttunk lovakat, pici cicákat, és sokféle növényt, kamillát, vadrózsát, búzát. Busszal közlekedtünk, és nagyot túráztunk a megállóig a friss levegőn, még az eső sem szegte kedvünket. Köszönjük Tiszó Gyulának a szíves vendéglátást és a lehetőséget.

Tavaszi papírgyűjtésünk nagyon sikeres volt, sok papír gyűlt össze. Köszönjük a családoknak és a többi szőregi lakosnak, akik behozták óvodánkba az összegyűjtött újságpapírokat!

Versekkel, dalokkal, mesedramatizálással készülnek a nagyok, hogy elbúcsúzzanak az óvodától.

Május 29-én a néptáncosok évzáró ünnepségét fogjuk megtartani, Bozsik Zsuzsanna óvónéni vezetésével.

Május 30-án Gyulára tervezünk kirándulást, külön busszal. Megnézzük a várat, kisvonattal beutazzuk a várost, játszunk a fajátszótéren és fagyizunk a Százéves cukrászdában. Megtekintjük a régmúlt cukrászati gépeit, eszközeit.

Június elsejétől kezdődik a tíz alkalmas úszásoktatás. Június 23-án délután a Rózsafesztiválon, a Rózsák terén adnak műsort nagycsoportosaink.

Mindenkinek jó nyaralást, szép élményeket, jó pihenést kívánunk!

Az óvoda dolgozói

Borítókép: Fotó: Magyar Utcai Óvoda