Május hónap a gyermeknappal zárul mindenhol. Óvodánk dolgozói ezen alkalomra palacsintasütéssel készültek. Az udvarról bejövő gyerekek jó része már az illatból sejtette, hogy milyen meglepetés vár rá. Természetesen az ételallergiás kicsik sem maradtak ki, nekik külön kevert masszából sütöttünk.

A gyerekek heteken keresztül nagy izgalommal várták az év végi nagy kirándulást, amit idén Gyulára szerveztünk. A nagy melegnek köszönhetően a hátizsákot csak az elemózsia töltötte meg, az esőkabátot, meleg ruhát otthon lehetett hagyni. Célunkhoz megérkezve csodálattal nézték az eddig csak meséből, vagy képről látott várat a „nagy utazók”. Az ottani kiállításokból mindenki tanulhatott korának és érdeklődésének megfelelően. Sok izgalmas dolgot láttunk a korabeli életről. A nagyobbakkal még a vár fokára is fölmásztunk a kanyargós csigalépcsőn és onnan integettünk a lent piknikező ovis társaknak. A vár melletti tóban úszkáló kacsákat is megetettük, megnéztük a világórát, valamint a gyerekek nagy örömére, Kati néni ügyességének köszönhetően a városnéző kisvonatot is kipróbálhattuk. Bár az út kicsit hosszú volt, de kárpótolt bennünket az ott ért élmény, melyet azután az óvodai rajzkiállításon meg is jelenítettek a kis kirándulók.

A Móra Ferenc Múzeumba ismét ellátogattunk, ahol a csodálatosnál csodálatosabb röpködő pillangók mellett megtekintettük a rovarkiállítást, a patikamúzeumot, a szegedi nagy árvízről és a honfoglalásról készült híres festményeket, valamint a várban helyet kapó csőrégészeti kiállítást is.

Az esős idő miatt már régóta halasztgattuk a házi kerékpárversenyt, de most végre megrendezésre került egy forgalommentes utcában. A résztvevők gyorsasági és időmérő számokba mérhették össze tudásukat a lelkes szurkolótábor jelenlétében. Minden induló elismerő oklevélbe és egy szelet csokiba részesült. Levezetésképpen pedig a játszótéren örömködhették ki magukat a gyerekek.

Ismételten szeretnénk megemlíteni köszönetképpen Vincze Diána apukáját, akinek szorgos keze nyomán újra szépült óvodánk udvara! Nagy segítséget kaptunk Miklós János szőregi lakostól, aki az udvari karbantartásban ( faágak megnyesése, utcai rész fűnyírása ) aktívan részt vállalt. Felajánlotta, hogy szívesen rendelkezésünkre áll máskor is. Köszönet érte!

A nyári takarítási szünet idején óvodánkban nagy munkálatok kezdődnek, a „MI ISKOLÁNK, MI ÓVODÁNK” pályázaton nyert összegből. Szeptembertől esztétikusabb környezetben várjuk a gyermekeket.

Kellemes nyarat és jó pihenést kívánunk mindenkinek!

Az óvoda dolgozói