Az elmúlt időszak nagyon eseménydús volt az óvodánk számára. Februárban a farsang jegyében kézműves délelőttön, márciusban játékos, mozgásos alkalmon, áprilisban a húsvéti népszokásokon keresztül ízlelgethették a leendő kiscsoportosok az itteni életet.

A kultúrházban az (Ősi suli című előadáson vehettünk részt, amely a nagyobbak számára nyújtott igazán szórakoztató, derűs órát, de az ott tanult köszönést a kicsik még most is mondogatják. Március 9-én az ovi szervezésében egy nagyszabású jégfesztiválon korcsolyázhattunk. Ennek köszönhetően többen megérezték ennek a sportnak a szépségét, ezért szüleikkel máskor is visszatértek gyakorolni.

A Március 15-ei megemlékezést a hagyományainkhoz híven a Hősök terén zártuk, verssel, dallal, virággal, zászlóval és papírlovacskával.

A Truffaldino bábszínház márciusban Az elvarázsolt kiskacsa című darabot hozta el hozzánk. Áprilisban az első osztályosokat láttuk vendégül a Zene-mese darabon, ahol a volt ovisok egy kicsit élvezhették a már elmúlt, gondtalan óvodáskor szépségeit.

Az idén egy hónappal korábbi időpontban volt nálunk is a beíratkozás, mely eredményeként az idén tavasszal kezdőkön túl, szeptemberben 14 új kicsi indul el óvodásként.

A víz világnapját kiállítással, könyvekkel, barkácsolással és kísérletekkel tartottuk meg. A hüllőkiállítást sajnos stílusosan a víz, az eső elmosta.

Áprilisban az egészség jegyében volt óvodánkban fogászati szűrés és orvosi, védőnői vizsgálat is.

A Kölyökidő Alapítványnak köszönhetően egy fergeteges táncházban mulathattunk. Itt tanulhattunk új dalokat, tánclépéseket, ismerkedhettünk hangszerekkel és akinek kedve volt, még az arcát is kifestették hozzáillő állat mintájára. A gyerekekkel együtt mi is nagy jókedvvel, kellemesen elfáradva köszöntünk el a vendégektől.

Ehavi könyvtári látogatásunk után ellátogattunk a falu gólyafészkéhez, hogy megnézzük régen látott ismerősünket. Sajnos a „kelepelő” éppen ebéd után járhatott, így a gyerekek csak az üres „lakást’ tudták képeiken megörökíteni.

A Föld napjára egy héten keresztül készültünk. Kiemelt témái voltak beszélgetéseinknek a különböző emberek, állatok, növények, ezek élőhelyei. Ezen alkalomból kis kirándulást tettünk a Ligetbe.

A gyerekek számára a hónap legemlékezetesebb, legsikeresebb programja a Játékdzsungel volt. Itt először az őserdő élővilágáról zajlott a beszélgetés, majd diákat is láthattunk. Megfoghattuk egy kígyó levedlett bőrét, megnézhettük egy madárpók elhagyott vázát, láthattunk madártollat és emutojást, sőt még ananászt is ehettünk. A sok új ismeret után végre beszabadulhattak a játéklabirintusba, mely tetejére a legkisebbek is fölmászhattak, és lecsúszhattak az óvónénik segítségével. Kellően elfáradva és éhesen térhettünk haza.

Az óvónők részt vettek a Tavaszi Pedagógiai Napok rendezvénysorozaton, melynek bemutatóin sok új ötlettel, ismerettel gazdagodtunk.

A szülői adományokból nagy fa kézikocsival és egy lengőhíddal gazdagítottuk az óvodát a gyerekek legnagyobb örömére.

Szőregélő, 2007. május