Májusban a szülők szebbnél szebb fényképeket vihettek haza a „szemük fényéről”. Elkészültek a Kölyökidős délelőttön fényképezett, a jó hangulatot tükröző táncházas és arcfestéses, illetve az egyéni és csoportképek is.

Május 3-án tartottuk évzáró szülői értekezletünket.

Rendhagyó, szokásainktól eltérő anyák napi ünnepségünk 11-én volt. A műsort a Pro Musica zeneovis növendékei nyitották meg, majd a Katica és a Pillangó csoport gyermekei köszöntötték az édesanyákat előadásukkal. Az ünneplés közös énekkel és az ajándékok átadásával zárult.

„Ügyi manók” elnevezéssel az OVI Igazgatóság tehetséggondozó versenyt szervezett, melyre óvodánkból négy gyermeket nevezhettünk be. Baráth Dominika szavalásáért, Novák Dorottya énekéért és Panta Zsolt egy szép rajzáért oklevelet és egy kis ajándékot kapott. Kovács Luca vegyes technikával készült textilképével II. helyezést ért el a korcsoportjában, melyet az oklevélen kívül két szép mesekönyvvel jutalmaztak. Büszkék vagyunk rájuk!

Május 15-én a madarak, fák napjára egy hajókirándulással emlékeztünk meg, ahova a gyerekek mellett néhány szülő is velünk tarthatott. A hajó belsejéből és tetejéről is kiválóan megfigyelhettük a Tisza-parti fákat, a folyóba úszó és fölötte röpködő vadkacsákat, fecskéket és láttunk még kócsagokat is. Sok új ismerettel, élménnyel és tapasztalattal gazdagodtunk az egy órás út alatt, amin egy zenés-táncos műsor csinált mindenkinek jókedvet. A csapat apraja-nagyja a külön buszon énekelve tért vissza.

A Truffaldino bábszínház gyereknap keretében a Táncos bárány című előadással zárja nálunk a tanévet május 24-én. Ezen a napon akadálypályával, ügyességi, egyensúlyozó játékokkal, mese-fantázia aerobikkal és sportversenyekkel örvendeztetjük meg a gyerekeket. Jó idő esetén a fagyi lesz a „hab a tortán”.

Évzáró ünnepségünket és ballagásunkat június 1-jén, 16 és 16 óra 30 perces kezdéssel tartjuk.

A szeptemberben kezdő kiscsoportosok szüleinek június 4-én 16 óra 30 perckor tartjuk szülői értekezletünket.

Ezúton szeretnénk megköszönni állandó támogatónknak a Szőregi Dísznövény ÁFÉSZ-nak a homokozótakaró hálójával nyújtott segítségét!

Szőregélő, 2007. június