Kiscsoportosaink épp hogy beszoktak, máris újabb gyerekek teszik meg nálunk életük nagy lépését a szocializáció terén. Nagy megelégedés számunkra, hogy az évközben jövő gyermekek is könnyen beilleszkednek és a többiek is szívesen fogadják őket.

Egészségmegőrző programjainkon belül, volt fogászati szűrővizsgálat, ahol a fogorvos bácsi megnézte a gyerekek fogazatát, és szükséges esetben javaslatot tett, valamint beutalót írt fogászati rendelésre. A tavalyi évekhez hasonlóan, szeretett védőnénink, Gabika, idén is gyakran ellátogat hozzánk védőnő hallgatóival együtt, akik ebben a hónapban egy vetélkedőt szerveztek az egészséges táplálkozás témakörében.

Bérletes előadásaink közül a Zene-mese című darabot adta elő a Truffaldino bábszínház. Ez a hónap óvónőink számára továbbképzésekkel telt az óvodán kívüli tevékenységük keretében.

Az őszi falevelek színességét mutató programjainkat dúsította a Szőregi Művelődési Ház által szervezett Holle anyó című bábjáték. A Csörgősipka társulat szakmai felkészültségének köszönhetően a gyerekek mellett, mi felnőttek is nagyon jól szórakoztunk. A szereplőknek sikerült még a félénk gyerekeket is aktív szereplőkké varázsolniuk. Köszönjük ezt a művészi előadást!

Fakultatív lehetőségeink száma is nőtt a zene-ovi foglalkozásával, melyet tamási borbála népzeneoktató tart, akit a családi napon ismerhettünk meg. A gyerekek nagyon élvezik az órákat és itt megtanulják és megőrzik hagyományainkat.

A hittan foglalkozásokon hétről-hétre újabb gyerekek vesznek részt.

Őszi papírszüretünk olyan jól sikerült, hogy 3 konténerrel tudtunk elszállíttatni, amiben nagy része volt a Muhari apuka által hozott kamionnyi kartonnak. Továbbra is gyűjtjük a PET palackokat, melyeket a szelektív hulladékgyűjtés részeként a szülők és gyerekek is jól ismernek. Az ügyesebbek összetaposva és a kupakokat lecsavarva hozzák magukkal az óvodába.

Megpróbáltunk eljutni ovisainkkal a Szimfonikusok bemutatójára, de a Makai úton folyó munkálatok miatt, a buszmegállóban több mint félórás várakozás után feladtuk és kénytelenek voltunk elhalasztani. Egy újabb időpontban megkíséreljük ismét, reméljük akkor sikerrel járunk és az útépítés nem szab gátat zenei nevelésünk zene útjának.

Egy elmaradásunkat szeretnénk még pótolni. Előző cikkünkből kifelejtettük egy jelentős támogatónk, a Csabai család nevét. Ezt most pótoltuk, utólag is elnézést kérünk, és köszönet illeti őket.

Az óvoda dolgozói, Szőregélő, 2008. december