A december érkezésével megkezdtük adventi fölkészülésünket az év legszebb ünnepére, karácsonyra. A várakozás időszakában számláltuk a heteket és a napokat is, gyűjtöttük a jócselekedet csillagokat bontogattuk az adventi naptár zsákocskáit, Jézus születésének megünneplésére várva.

Első várva várt alkalom a Mikulás jövetele volt. A kedves piros ruhás öreg bácsi jóságos tekintetével, szavaival mindenkinek mosolyt csalt az arcára. Türelmesen válaszolt minden gyerek kérdésére. Meghallgatta verseiket, dalaikat és ellátta őket hasznos tanácsokkal és természetesen átadta névre szóló ajándékait is.

20181208-mikulas-futas-009

Az évek óta megrendezésre kerülő Mikulás futáson a dolgozókon kívül óvodásaink is részt vettek szüleikkel, egészen a kicsiktől kezdve a nagyokig. Szénáy Gergő második, Szabó Gergő harmadik helyen ért célba. Minden versenyzőnek gratulálunk!

A Rotary Club által meghirdetett jótékonysági föllépésen óvodánk is részt vett, aminek köszönhetően egy az óvodánkba járó gyermek és családja kaphatott jelentős összegű ajándékot. Minden kedves szülőnek és gyermeknek köszönjük, hogy jelenlétével hozzájárult ahhoz, hogy egy családnak szebb és gondtalanabb lehet az ünnepe! A Klauzál téren a gyerekek ragyogó arccal léptek színpadra, aminek köszönhetően a siker sem maradt el, ezzel örömet  szerezve a nézőknek is.

Egy régi szokást elevenítettek föl, amikor meghívtak bennünket, hogy egy kis műsorral kedveskedjünk az időseknek a Faluházban. Az óvodások szívesen mentek, a néni és bácsik meg örömmel vártak bennünket. A repertoárunk eljátszása után finomsággal is megköszönték az előadásunkat.

20181215-advent-3-023

A harmadik gyertya meggyújtásánál idén a másik óvodával együtt vettünk részt. A csodálatos fehér táj és a hóesés méltó keretet adott a közelgő ünnep hangulatához. Köszönet azoknak, akik eljöttek, hogy együtt legyünk ezen az alkalmon is.

A hógolyózás és a szánkózás sem maradt el a hidegben megmaradt hóban. A tiszta levegőben jóleső érzés volt a közös mozgás, huncut csatázás.

Áloműző Kamaravarázs karácsonyi koncertje előkészítette a kedvünket és a hangulatunkat a közös ünneplésre.

Áloműző Kamaravarázs. Fotó: Tömörkény István Művelődési Ház

Karácsonyi ünnepségünket egy meseszép ezüstfenyő körül tarthattuk, amit Bánfi Brigitta ajánlott föl az óvodánknak. Az ajándékokat is a jó illatú fa alatt találhatták meg a gyerekek. Az ünnep meghittségét a gyerekek versei, dalai és zenés betlehemes játéka mellett a dolgozók többszólamú éneke és furulyajátéka tette még emlékezetesebbé. A nagyobb, bátrabb gyermekek csillagszóróval, a kisebbek elektromos mécsessel a kezükben énekelték el a közös karácsonyi dalt. Az új játékokkal önfeledten játszó ovisok csillogó szemmel ültek az ünnepi dísszel megterített asztalhoz.

Az óvoda dolgozói