Zöld Óvodaként egyik kiemelt ünnepünk a Föld napja. Ilyenkor minden e körül a téma körül mozog. Igyekszünk bevonni a családokat, hogy az ő gondolkodásukat is „zöldebbé” tegyük. Számukra meghirdetett pályázatunkra az újrahasznosítás jegyében lehetett különböző eszközöket, játékokat barkácsolni. Nagyon szép és ötletes munkák születtek, amikből a gyerekek többségének véleménye alapján, egy kupakokból és mosószeres dobozból fabrikált társasjáték lett a győztes. Ennek alkotója a máskor is kreatív Borbély Niki és családja volt, akik jutalmul a vezetőnk által készített vakondtúrás tortát vihették haza. Az óvodások számára a tetőpontja ennek a projektnek az akadályverseny volt, ahol különböző, az elmét és a testet is megmozgató próbákat kellett kiállnia a csapat minden tagjának. A feladatok teljesítése után minden résztvevő egy mini, ehető földgömböt kapott jutalmul. A jeles naphoz kapcsolódóan egy zseblámpás foglalkozáson vehettünk részt a múzeumban.

Fotó: Magyar utcai Óvoda

Fotó: Magyar utcai Óvoda

Óvodásaink most tavasszal két féle rajzversenyen is indulhattak. A Kossuth Iskola rajversenyére  nevezett munkák sokáig megtekinthetők voltak az iskola aulájában. Ennek eredményeként mindkét csoportunk csillámtollakat és gyurmázáshoz használható formákat kapott ajándékba. Borbély Nikolett és Madarász Boglárka a városi Ügyi Manó tehetségfesztivál döntőjében való kiemelt teljesítményéért oklevélben részesült.

Óvodánkban megemlékeztünk az édesanyákról. Minden gyermek saját készítésű ajándékkal, verssel és énekkel fejezhette ki szeretetét, amit meghitt hangulatú légkörben, hatszemközt adhatott át anyukájának. A nagymamákról sem feledkeztünk meg, a nekik készített meglepetéseket az otthonukban kaphatták meg.

A művelődési háztól kapott fölkérésnek eleget téve, óvodásaink karika gyakorlataival nyithattuk meg a szőregi majálist. A szokatlan helyszín és a hangos zene kicsit megzavarta a gyerekeket. Ennek ellenére vidám műsorunk nagy tetszést aratott. Felkészítőjük Virágné Benke Noémi óvodapedagógus volt. Köszönjük a szülőknek és a gyerekeknek is a lelkes és segítőkész részvételt. A reggeli szereplés után jutalmul mindenki egy szelet csokit és lufit is kapott. Akinek kedve volt, végigkóstolhatta a finomabbnál finomabb palacsintákat és zsűrizhette is azokat. Néhány íz után már a kis döntőbírók telítődtek és az apukákra hagyták a véleményezés jogát. Ennek eredményeképpen óvodánk lett a palacsintasütő verseny második helyezettje, és így a mi szeretett dajka néninknek, Varga Istvánné Györgyi néninek hála, elhozhattuk az ezért járó kupát is!

A Nemzeti Színházban a nagyok most egy humoros, háromszereplős darabot, a „Hoppládát” láthatták, amin nagyon jókat derültek.

A Cibere Színház bérletes előadásaiból utolsóként a „Sosevolt király bánatát” tekinthettük meg. A már megszokott, magas színvonalú előadásban volt részünk. Gyönyörű népi dalok, jól megragadott karakterű bábok, szép díszletek és a gyerekek aktív bevonása a sikerük titka. A műsor után a bábszínészek, mint mindig, most is megengedték a felfokozott hangulatú kis nézőknek, hogy kezükbe vegyék és kipróbálhassák a bábokat.

Ismét sikerült megmentenünk egy madárfióka életét! A korábbi tengelic után most egy erdei pinty csemete csipogott árván az óvodánk udvarán lévő bokor tövében. Miután a gyerekek megcsodálták, megfigyelték, értesítettük egy madarász ismerősünket, aki magához vette. Azóta az ijedt kis állat vidáman csipog, és egész nap csak enne! Tehát szépen fejlődik, így minden remény meg van arra, hogy sikeresen vissza lehessen engedni a szabadon élő társai közé!

Múzeumpedagógiai foglalkozásunk utolsó állomása egy új helyszínen került megrendezésre. A Fekete Ház Weöres Sándor interaktív kiállítása nagyon közel áll a nagycsoportosokhoz. Sok ismerős vers elevenedett meg az ovisok előtt.

A gyerekek által megszeretett Pricess zenekar számaira adtuk elő aerobic koreográfiánkat a szőregi bölcsőde családi napján. Óvodásaink élvezettel és fegyelmezetten szerepeltek. Egy kedves ismerősnek köszönhetően lovas kocsival mehettünk vissza az óvodába, ahol folytatódott a már délelőtt megkezdődött „gyereknap”.

A Mosolybirodalomnak köszönhetően volt nálunk légvár, akadálypálya, arcfestés, kézműveskedés, üdítő és a szülőknek keze munkáját dicsérő finom sütemények is. A rossz idő ellenére a tágas termeinkben kiváló helyet kaptak a különböző programok. Mindenki megtalálta a kedvére való szórakozást, amit az is mutat, hogy a tervezett zárási időponton túl is folytatódott a mulatság. Ezen a napon mindenkiről készültek egyéni, következő héten pedig csoportos fényképek.

A nyárra mindenkinek jó pihenést és föltöltődést kívánunk!

Az óvoda dolgozói
Szőregi Regélő, 2015. június

Borítókép: Fotó: Magyar utcai Óvoda