A téli szünet után – élményekkel telve –, újra találkoztunk és örömmel üdvözöltük egymást.

A Katica csoportban új óvó nénit köszönthettünk Nagyné Balog Míra személyében, akit nagy szeretettel fogadtunk. Érezze magát nagyon jól nevelőtestületünkben! Munkájához nagyon sok örömet és sikert kívánunk!

Január 3-án a bérletes gyerekek a Szegedi Nemzeti Színházban a János Vitéz című darabot nézhették meg. Maga a színház épülete is elbűvölte a gyerekeket, hiszen van, aki először látta.

Fotó: Magyar utcai Óvoda

Egészség-hét volt január 15-19-ig. Új gyümölcsökkel, zöldségekkel ismerkedtünk meg. Megkóstoltuk a mangót, az avokádót, a batátát. Készítettünk gyümölcs és zöldségsalátát. Kóstoltunk gyógynövényből készített teákat. Megismerték a tea készítés lehetséges módjait. Kamilla, csipkebogyó és menta teákat készítettünk és kóstoltunk mézzel ízesítve. A tejtermékes napon kóstolhattak különböző termékeket. A tejallergiások által is fogyasztható kókusztejjel is megismerkedhettek az érdeklődő gyerekek. Beszéltünk arról, hogy honnan kapjuk a tejet és mindenki kipróbálhatta a tehénfejés fortélyát. Ezt gumikesztyű segítségével imitáltuk.

Változatos, sokszínű programjainkba a szülőket is bevontuk. Süli-Rácz Kata szülőnk Fitnesz-edzést tartott délután 4 órakor. Aki eljött kellemesen elfáradt és jól érezte magát. Köszönjük Katának, hogy „megmozgatott” bennünket.

Volt még receptajánló és cserebere, reggeli torna a gyerekeknek stb.

Fotó: Magyar utcai Óvoda

A Vöröskereszt önkéntesei is megtiszteltek bennünket, és értékes ismereteket adtak át nekünk. Társasjátékkal, kifestőkkel színesítették a délelőttöt. Az újraélesztést és az elsősegélynyújtást is kipróbálhatta minden kisgyermek a maci és a bábu segítségével. Köszönjük az értékes foglalkozásokat.

A fogorvos bácsi megnézte mindenki fogát, kiszűrte a kezelésre szorulókat. A helyes fogmosási technikát szakember segítségével gyakorolhatták gyerekeink. Köszönjük a hasznos tanácsokat.

Fotó: Magyar utcai Óvoda

Délután a szülőkkel együtt 8 feladatból álló Egészségállomásokon próbálhatták ki tudásukat, ügyességüket a gyerekek. Aki minden akadályt teljesített és 8 nyomdát megszerzett, kis Egészségkönyvet kapott jutalmul. Az almás kiskönyvet szintén az óvó nénik készítették. Hasznos ismeretek vannak benne, amit nem árt sokszor átnézni és megtanítani már a legkisebb gyerekeknek is!

Köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult a program sikeres megvalósításához!

Január 26-án a Palinta Társulat zenés előadása érkezik óvodánkba.

Farsangi ünnepségünk február 16-án lesz a művelődési házban megtartva. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Ismét elköszönünk egy kedves kolléganőnktől – Bálintné Tóth Katalintól –, nyugdíjba vonulása alkalmából! Kati néni gondoskodó kezei alatt több generáció nevelkedett fel, így sok szőregi felnőtt elmondhatja, hogy Kati néni volt az óvónénije! Kívánunk sok-sok egészségben és boldogságban töltött nyugdíjas éveket!

Magyar Utcai Óvoda dolgozói
Szőregi Regélő, 2018. február

Borítókép: Fotó: Magyar utcai Óvoda