Az ünnepek után örömmel üdvözöltük egymást. Minden gyermek elmesélhette, hogy hogyan teltek az ünnepek, milyen családi programokon vettek részt, mit kaptak ajándékba.

Szülői engedéllyel be is hozhattak egy-egy játékot, könyvet, társasjátékot megmutatni a többieknek.

Hitoktatónk, Szalai István kezdeményezésére, a hittanos gyermekeket átkísértük a templomba, hogy megcsodálhassák az ott felállított Betlehemet.

Rendkívül izgalmas volt, hogy a  sekrestye bejárata felől mentünk be. Megnézhettük, hogy hol készülődnek a ministránsok és a pap bácsi a misére.

A templomban körbe vezetett bennünket István bácsi, megnéztük, hogy hol lehet gyónni, milyen képek vannak a falon, kiknek a szobrai állnak a talapzatokon.

A betegségek miatt, sajnos létszámunk kicsit megfogyatkozott, reméljük, gyorsan meggyógyulnak a kis betegeink.

Fotó: Magyar Utcai Óvoda

Minden nap sokat tartózkodunk a friss levegőn – kivétel, ha szmog riadó van –, és jókat szánkózunk, hó csatázunk. Az óvoda udvarán kialakított szánkódombot most teszteljük és a  gumitégla is jó szolgálatot tesz télen is, hogy légfürdőzhessünk és mozogjunk a szabadban.

Fotó: Magyar Utcai Óvoda

Kiemelt eseményünk, az „Egészség hét” volt ebben a hónapban. Óvodaszintű programokon vettek részt a gyerekek: „Makk Marci” történeteket vetítettünk nekik, tartásjavító tornát próbálhattak ki, elindítottuk a teniszfoglalkozásokat, amit heti rendszerességgel gyakorolhatnak a Decathlon pályázat keretein belül kapott, „Sport Manó” eszközeit használva.

Volt kvíz-játék, ahol ismereteket szereztek a betegség megelőzés lehetőségéről, a gyümölcs, zöldség fogyasztás szükségességéről.

Minden nap változatosan biztosítottuk a vitaminbevitelt a gyermekek számára.

A csoportokban friss déli gyümölcsöt, almát ehettek az óvodásaink, készítettek gyümölcssalátát, zöldségsalátát, nyersen rágcsálhattak a répát, karalábét és káposzta levelet, kóstolhattak különböző mézfajtákat és magvakat.

Ezúton is köszönjük a szülőknek, akik ezt biztosították és biztosítják.

Sirkó Mónika pszichológus meghívásunkat elfogadva, a Szülői Fórum keretein belül válaszolt az érdeklődő szülőknek és óvónőknek a gyermeknevelés szépségeivel és nehézségeivel kapcsolatos kérdéseire.

Gyermek-szülő közös munkájára is adtunk lehetőséget. Az egészség jegyében kellett rajzokat készíteniük. Az otthonról hozott munkákból kiállítást rendeztünk, amit a folyosón láthattak az érdeklődők. Minden résztvevőnek kis tárgyi ajándékkal kedveskedtek a szervezők, megköszönve a részvételt.

A nagyszámú hiányzás miatt későbbre halasztottuk a Palinta Társulat „Zöldség cirkusz” című előadását.

Ami késik, nem múlik!

Az óvoda dolgozói
Szőregi Regélő, 2017. február

Borítókép: Fotó: Magyar Utcai Óvoda