Januárban a nagyobbakkal, a Szegedi Nemzeti Színházban „A dzsungel könyve” című előadáson jártunk. A gyerekek a helyhez méltóan öltöztek fel és viselkedtek. A hosszú előadás szünetében uzsonnázással töltöttük el az időt. Lenyűgözött mindannyiunkat a darab zenéje, a színészek, táncosok alakítása, a jelmezek és a díszletek is. Az előadás csodálatosságát az egyik kislány szavai adják vissza a legpontosabban, amit az előadás után a színházból kijövet fogalmazott meg: „Annyira tetszett, hogy mindjárt sírok!” Hát ilyen. katartikus élményben volt részünk! A hazautat a Némo Úszósulinak köszönhetően külön busszal tehettük meg. Az óvodában a gyerekek azóta is naponta hallgatják vagy éneklik és táncolják a dzsungeltáncokat. Szülők és gyermekek megelégedésére a jövőben más előadást is meg fogunk nézni a nagyszínházban.

Január 24-én, a Truffaldino bábszínház Mesevár című kétrészes előadását láthatták a mostani óvodások és a leendő érdeklődők.
25-én délután a Szülők Klubja keretében a védőnő, Tóthné Gulyás Gabriella látogatott el hozzánk, és a gyermekek egészséges fejlődésének feltételeiről sok új és érdekes információt hallhattunk tőle, amit könyvajánlatokkal tett teljessé!

Februárban a szülők kérésére az aktuális szülői értekezletet a két csoportnak különböző napokon tartottuk.

Véget ért a 15 alkalmas úszás a Némo úszósulival. Eredményeként a legbátortalanabb, síró gyermek is szívesen megy és siklik a vízben. A nagyobbak közül már többen a mély vízben is úsznak.
A télűző farsangi mulatságunkat február 23-án, hagyományainkhoz híven, nyílt nap keretében tartottuk. A gyermekek és az óvónénik is felöltözhettek jelmezbe. A közös műsort versenyjátékok sokasága követte. Volt móka, kacagás, dínomdánom. Vidám napot tölthettünk el a szülőkkel közösen. A kiszebáb elégetésével, reméljük sikerült végleg elűznünk a telet!

Szőregélő, 2007. március