Őszi programsorozatunk a Szülők Klubjával folytatódott, melynek meghívott vendégei az iskola igazgatónője, Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna és a leendő elsős tanító nénik, Benedek Andrásné Ildikó és Kincsesné Kiss Ágnes voltak. Itt a szülők baráti beszélgetés keretében választ kaphattak kérdéseikre és megnyugodva térhettek haza, hogy gyermekeik az óvoda után is jó kezekbe kerülnek.

Az őszi szünetben az óvoda összes gyermeke fogászati szűrésben részesült. A szájhigiénés programot egy védőnő hallgató egészítette ki. Megmutatta a fogmosás helyes technikáját és szemléltette a fogbarát élelmiszereket is.

Befejeződött a több, mint másfél millió forintos csatornázási beruházás, mely közel 3 hétig tartott. Ezalatt az idő alatt kihasználtuk a környék adta lehetőségeket. Száraz idő esetén a szabadidőpark illetve a Mályva téri játszóteret vették birtokukba a gyerekek. Nyirkosabb időben a közelben sétáltunk, különböző célpontot kitűzve magunknak. Így bőven nyílt alkalmunk az őszi természet megfigyelésére, levelek, termések gyűjtésére, amikből az óvodában szép képeket, termős bábokat készítettünk, láncokat fűztünk. Az átadás után örömmel vettük birtokba az udvarunkat.

Az elsősöket az iskolában egy kis ajándékkal látogatták meg a volt óvónénijeik, és örömmel fogadták a tanító nénik megelégedettségét az iskolára valót elkészültségükről.

A Pillangó csoport Rita nini segítségének köszönhetően minden hónapban ellátogat a könyvtárba, és cseréli a könyveket. Ennek köszönhetően a gyerekek már megtanulták a könyvtár és a kölcsönzés alapvető szabályait. Sokan közülük szüleiket bevonva beiratkoztak, és haza is vihették a kiválasztott, félretett darabokat.

A Laposra taposva környezetvédelmi akcióban való részvételünk jutalmául egy színházi előadáson vehettünk részt a Százszorszép gyermekházban, melynek címe Öko Panna ós Öko Palkó Volt. Az előadás keretében a gyerekek megtanulhatták a szelektív hulladékgyűjtés fogalmát, fontosságát. Az ott tanult dalt a gyerekek a hazavezető úton is énekelgették.

Így ősz végén készülünk a téli ünnepkörre, melynek első rendezvénye a Mikulás-ünnepség, amit a Kultúrház szervezésében nőzhetünk meg.

Az évek óta hagyománnyá vált adventi vásár sem marad el, amihez a nyersanyagok egy részét már be is szereztük, és a kész koszorúk, díszek megvásárlásával mindenki támogathatja az óvodánkat.

A Szőregi óvodásokért Alapítvány karácsonyi koncertre várja a szülőket, gyermekeket, érdeklődőket december 19-én, 16.30 órai kezdettel.

Szőregélő, 2006. december