Ez úton szeretnénk megköszönni Avramov András képviselő úrnak az óvodánk részére nyújtott anyagi támogatását, amiből erősítő hangfalat vásároltunk és a megnövekedett létszám miatt szükségessé vált öltöző szekrény csináltattunk a Zöldike csoport részére.

A jó öreg Mikulás a korlátozások ellenére idén is ellátogatott hozzánk. Természetesen kicsit más körülmények között fogadtuk Őt, de a gyerekek izgalmán és várakozásán ez semmit sem változtatott. A három csoport óvodásai az udvaron, a kapuban állva lesték a gyerekek barátját, akinek a csilingelését már messziről hallották. A megfáradt Mikulást székre ültetve versekkel és énekekkel köszöntöttük. A Zöldike csoportból néhány kisgyermek még ajándékot is készített a számára. Bár az ölébe nem ülhettek még a bátrabbak sem, de a csengőjét mindenki megszólalhatta. A csomagok kiosztása és egy rövid beszélgetés után fotóval örökítettük meg az ittlétét, majd a kapuig kísérve útjára engedtük Őt.

December 16-án tartottuk a karácsonyváró ünnepségünket, melyet most a korábbiaktól eltérő módon a Pillangó csoportban rendeztük meg. A meghitt és családias légkör, ami a hétköznapokon is jellemzi Óvodánkat, most az ünnepi hangulatban még inkább fölerősödött. Anita néni köszöntése után a Pillangó csoport mondott egy karácsonyi köszöntőt majd közös énekléssel folytattuk, amit a Katica csoport kicsik által majd a nagyok által mondott verse követett. Ez után a Zöldike csoportosok versét és énekét hallgathatták meg a többiek. A gyerekek szereplése, melyet mindenki nagyon élvezett, két Pillangós kislány versével folytatódott és végül egy szép karácsonyi mese eljátszásával ért véget. Öröm volt látni a gyermekek arcát, hogy milyen boldoggá tette őket, amikor óvodás társaik megtapsolták produkciójukért. Az ünnepséget a fölnőttek két meglepetés karácsonyi dala folytatta. Az állva tapsoló, tátott szájjal figyelő gyermekek látványa miatt néha el-elcsuklott a hangunk, de ezek csak a boldogságtól elérzékenyült óvónénik hangja volt. Hát ezért érdemes ezt a foglalkozást hivatásként végezni, ami nekünk a sok nehézség mellet nap mint nap megadatik. Természetesen idén is került minden csoportnak ajándék a fa alá, amit boldogan vittek be a csoportba, bontottak ki és játszottak vele.

Minden kedves olvasónak szeretnék áldott karácsonyi ünnepeket és egészségben gazdag, boldog új évet kívánni!

Virágné Benke Noémi
Szőregi Regélő, 2021. január

Borítókép: Fotó: Magyar Utcai Óvoda