Még szinte el sem kezdődött az év utolsó hónapja, máris kezdtük a ráhangolódást a téli  ünnepekre. A szőregi adventi koszorún lévő első és második gyertya meggyújtásánál csak, mint  nézők vettünk részt.

Mivel Anett óvónéni volt az egyik szervezője a Mikulás futásnak, így mi is jobban megszólítva  éreztük magunkat és ismét részt vettünk ezen a sportrendezvényen. A mozgás öröme mellett a  jó társaság és a meleg tea, finom zsíros kenyér is hozzájárult a remek hangulathoz. Több óvodásunk is ért el helyezést, büszkék vagyunk rájuk! Örülünk, hogy most is nagy számban  jelentek meg óvodásaink és szüleik!

A következő héten megérkezett hozzánk a várva várt Mikulás, akinek nagyon köszönjük, hogy  ismét ellátogatott óvodánkba, szeretettel várjuk jövőre is! Mivel nálunk csak jó gyerekek vannak,  így mindenki boldog mosollyal és egy nagy csomaggal távozhatott, aminek  összeállítását az anyukáknak köszönhetjük.

Másnap az iskolában hagyományként megrendezett Mikulás váltó-programra voltak hivatalosak  a nagycsoportosaink. Most is szeretettel fogadták az óvodásokat és az óvodapedagógusokat a tanító nénik és a diákok is. Büszkék lehetünk nagyjainkra, mert  nagyon fegyelmezetten viselkedtek végig a Mikulás váltó alatt és az utcán sétálva is.

Ez a hét programoktól hemzsegett, mert a következő nap egész óvodánk gyermekserege élvezhette a művelődési házban megrendezett Áloműző Kamaravarázs zenei előadását.

A harmadik adventi gyertyagyújtásánál óvodánk adta a koszorút körülállva a szombat esti  műsort. A már tőlünk megszokott jókedvvel és színvonallal találkozhatott, aki ellátogatott a helyszínre. Énekekkel, versekkel és a kezükben tartott mécsesekkel igyekeztünk ünnepélyesebbé tenni ezt a szép alkalmat.

A szőregi Betlehem megtekintése és a megszentelésén való részvétel is hagyomány már  óvodásaink számára, amin 19-én délelőtt vehettünk részt.

Óvodánkban 20-án tartottuk karácsonyi ünnepségünket. Meghitt együttlétben tölthettük el az  év legszebb ünnepét a tavalyi zenés vendégeinkkel együtt, melyet követően az iskolások  előadásának köszönhetően még hangulatosabb telt el a nap. A fa alatt Alapítványunknak köszönhetően az angyalkák által ide varázsolt játékok is voltak, amivel boldogan játszhatott a sok kis óvodás.

Elköszönünk kedves kolléganőnktől – Bozsik Zsuzsannától – nyugdíjba vonulása alkalmából. Kívánunk sok egészségben és boldogságban töltött nyugdíjas éveket!

Áldott, békés ünnepeket és boldog új évet kívánunk minden kedves olvasónak:

a Magyar Utcai Óvoda dolgozói
Szőregi regélő, 2018. január