A Mikulás váltót az iskola ismét a hagyományos keretek között rendezte meg. Iskolába készülő óvodásaink részt vehettek a tél minden örömét fölsorakoztató váltóversenyen. A tornateremben lehetett szánkózni, síelni és mindenféle az évszakhoz hozzátartozó mozgásformát kipróbálni. A gyerekek találkozhattak régen látott, már iskolás ovis társaikkal és a tanító nénikkel is. A jó  hangulatú, minden testrészt megmozgató versenyzés után a Mikulástól kapott ajándékkal a játéktól kipirult arccal térhettek vissza az óvodába.

A Mikulás idén is ellátogatott hozzánk, hogy megajándékozzon minden gyermeket. A jó öreg örömmel fogadta a verseket, énekeket és türelemmel hallgatta végig a kicsik és nagyok mondani valóját, válaszolt minden hozzá intézett kérdésre.

Ovi Bozsik Program következő eseményét a Mikulás várásához kapcsolták. A már megszokott jó hangulatú, labdás játékokban, akadály versenyekben lehetett részük a megjelenteknek. A gyerekek most is ügyesen teljesítették a Mikulásos feladatokat. Ajándékként Mikulás csomagot vihettek haza.

Bábszínházi előadás sorozat másodi darabja a mindenki által ismert Pinokkió című mese volt. A szegedi társulattól már megszokott színvonalas előadást láthattak az óvodások sokféle  bábtechnikával, élő szereplőkkel.

A második adventi gyertya gyújtására az óvodánk minden csoportjából érkeztek gyerekek családjaikkal, hogy közösen ünnepeljünk a Rózsák terén, Szőreg óriási adventi koszorújánál. A három csoport versei és énekei előadása után a dolgozók a hozzájuk csatlakozó szülőkkel köszöntöttek minden jelenlévőt, így egységben kívánva áldott karácsonyi ünnepeket.

Merkbau rajzpályázatán III. helyezést ért el a Katica csoport. Álmaink óvodáját együttműködve, igazi csapatként rajzolták meg, aminek jutalma Csatai Gergő guinness rekorder lufihajtogató  produkciója és a kívánságra hajtogatott lufijai lettek.

Áloműző Kamaravarázs előadására  már a picurka óvodásaink is eljutottak, így megkezdve náluk is a zeneértő és kedvelő közönség nevelését.

Ortopéd szűrésre idén is biztosítottunk helyet óvodánkban ezzel is segítve a gyermekek egészségét és a szülők dolgát.

Szegedi Nemzeti Színház gyermekbérletével most a Hamupipőkét nézhették meg óvodásaink. A balett verzió zenéjét Szergej Prokofjev szerezte, a klasszikus balett kicsit megosztotta a kis  közönséget. A lányokat lenyűgözte a kecses mozgás, légies tánc, a fiúk hiányolták a beszédet. A szép díszlet és a modern kiegészítő eljárások e-kivetítés, fénytechnika- viszont mindenki tetszését elnyerte.

Fotó: Magyar Utcai Óvoda

Karácsonyi műsorunkra a hétfői közös gyertyagyújtásokkal a koszorú körül, hangolódtunk rá. Ezen alkalmakkor mindhárom csoport együtt énekelt és készült lelkiekben is a Karácsonyra, Jézus  születésének ünnepére. Ennek a lezárása az ünneplés volt, ahol a karácsonyfa köré ülve mondtuk el verseinket. Az ünnep teljességét István bácsi hittanos csoportja adta meg betlehemes műsorukkal. Természetesen minden csoport talált a fa alatt közös ajándékot, amivel a szobában együtt játszhattak.

Szeretnék minden kedves óvodásunknak, családjainak és minden olvasónak áldott karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánni a magam és munkatársaim nevében!

Virágné Benke Noémi
Szőregi Regélő, 2020. január

Borítókép: Fotó: Magyar Utcai Óvoda