Az idei tanévet egy aktív, mindenki számára nyitott programmal indítottuk, ahol a még bátortalan, beszoktatós kicsik is szüleikkel, nagyszüleikkel együtt barátkozhattak az óvodával.

Őszi családi napunk középpontjába a mozgást helyeztük, mely az óvodás gyermekeknek még lételeme. Ahhoz, hogy ez iskolás korban, és majd fölnőttként is megmaradjon, mindennapjuk részévé kell tenni a sportot. A gyerekeken keresztül a szülőket is könnyebb rávenni egy kis játékra, mozgásra.

Ezen a délutánon lehetőséget adtunk ritkán használt, vagy felnőtt segítségnyújtását igénylő tornaszerek kipróbálására. Akadálypályákon lehetett végigmenni, a gólyalábazás különböző nehézségi fokait végigjárni. Volt még célba dobás, trambulin, kosárra dobás, karika elkapás és lengőteke is.

Makó Mária segítőkészségének köszönhetően, asztalitenisz mérkőzések is zajlottak.

Aki már nagyon elfáradt, pihenés képpen csocsózhatott, vagy játszhatott a Creativ Toys Faktory fejlesztő eszközeivel.

A sok mozgás, a jó levegő meghozta az étvágyat, amit frissen sült kenyérlángossal csillapíthattak a jelenlévők.

Az izgalmat fokozta az Újszegedi rendőrkapitányság által rendelkezésünkre bocsájtott rendőrautó, Flórián Attila rendőr apuka segítségével, az óvoda udvarán be is lehetett ülni, a bátrabbak még a hangosbeszélőbe is szólhattak és bekapcsolhatták a szirénát.

A várva várt lovas kocsira mindenki fölszállhatott és körbejárhatta a falut.

Elmondhatjuk, hogy nagy sikere volt ennek a rendezvénynek, mert az óvodások, a testvérek, a szülők, a nagyszülők és minden kedves rokon vagy barát jól érezte magát!

Ezen fölül még tettünk az egészségünkért is. A mulatságnak csak a gyorsan leszálló sötétség vetett véget. Reméljük, az időjárás jövőre is ilyen kegyes lesz hozzánk. Nagyon sikeresnek mondhatjuk az őszi papírszüretünket, mert két konténert is megtöltött az a rengeteg papír hulladék, amit a szülők a gyerekekkel együtt és a lakosság hozott.

Az óvodások aktívan vettek részt a kötegek, dobozok bepakolásában. A környezettudatos gondolkodás alapjait már ilyen kis korban kell megalapozni.

Megbeszéltük ennek kapcsán a szemét és a hulladék közötti különbséget, valamint azt is, hogy mire használják az általunk összegyűjtött papírokat, mit gyártanak belőle.

Óvodánk ismét részt vett a”Kisrigó Alapítvány” pályázatán, amin több száz kisautót, hajót és nagyítót nyertünk.

Ebből az általános iskola 2.a osztályának 70 db nagyítót ajándékoztunk, a bölcsőde alapítványát pedig három henger műanyag járművel támogattuk.

Bízunk benne, hogy máskor is módunkban áll majd a többi intézmény munkáját segíteni.

A Magyar Utcai Óvoda munkatársai, Szőregi Regélő, 2011. november