Az adventi időszak beköszöntével mi is elkezdtünk készülődni az év legszebb ünnepére. A karácsonyi dalok, versek és mondókák tanulása mellett igyekeztünk a gyermekek szívét is ünnepivé varázsolni. A sok beszélgetés, közös játék, énekelgetés, ajándék készítés és zenehallgatás témája most mind a szeretetet, a megváltó születésének várakozását volt hivatott közvetíteni.

Decemberi programjaink központi személye a Mikulás, először a Truffaldino Bábszínházzal látogatott el hozzánk. Az esetlen manók játéka után érkezett meg a gyönyörű, fehér szakállú, öreg bácsi, aki mindenkihez kedvesen és viccesen szólt. Búcsúzóul még mindenkit meg is simogatott jóságos kezével, miközben a manói szaloncukrot adtak ajándékba.

Az év utolsó Áloműző Kamaravarázs hangversenyén karácsonyi dallamok csendültek föl. A lírai énekek is közelebb hoztak bennünket az ünnep hangulatához.

A Szegedi Nemzeti Színház gyerekbérletének első előadása a Rózsa és Ibolya c. mese volt. A színház épülete újra és újra elvarázsolja a betérő kis nézőket. A darab erre még rá is segített, mert mind díszletben, jelmezekben, mind színészi alakításban sikerült lenyűgözni a közönséget.  A történetben minden benne volt, ami egy jó meséhez kell, izgalom és a romantika is.

Az igazi Mikulás Miklós napja előtt érkezett meg hozzánk. Bár a szarvasait nem láthatták a gyerekek, mégsem kételkedtek azok jelenlétében, mert a Mikulás szeme és hangja bizalmat sugárzott számukra. Nyugalma és szeretete átszállt mindenkire, így bátran léptek ki a csomagokat átvenni. Köszönetképpen mi is átadtuk a neki készített ajándékainkat.

A hagyományoknak megfelelően idén is szeretettel vártak bennünket a szőregi iskolában, hogy együtt mozoghassunk, és egy kicsit belekóstolhassanak az iskola miliőjébe a nagycsoportos óvodások. Most is aranyos, saját készítésű ajándékkal kedveskedtek nekünk.

December első szombatján jótékonysági futóversennyel kezdhették a napjukat a mozogni vágyó kicsik és nagyok. Az érkezőket hatalmas kapu fogadta, ami még nagyobb kedvet csinált a futáshoz. A három különböző hosszúságú távból mindenki választhatott, hogy melyiket szeretné teljesíteni. A szervezők kreativitását és állhatatosságát dicséri a résztvevőknek kínált finom meleg tea, zsíros kenyér, szaloncukor, kis ajándék és az oklevél is. Ennek köszönhetően mindenki jól érezhette magát, mert a hangulat futásra csábító volt. Köszönjük Szabóné Tokai Anettnek és Nyergesné Király Anitának, valamint a nagylelkű adakozóknak, hogy a Magyar utcai óvoda frissítheti a járműparkját és a sportszereit! Ezúton is gratulálunk minden futónak a  teljesítményéért és a sportszerű részvételért!

Ezen a napon a délutáni pihenést követően óvodánk gyermekei és dolgozói tehették ünnepélyesebbé a második, a hit gyertyájának meggyújtását. Két csoportunk közösen állta körbe az adventi koszorút, megilletődve adták elő kis műsorukat.

Zöld óvodaként nem feledkezünk meg az itt telelő állatokról sem, így részt vettünk az egyetem szervezésében megrendezésre került madárkarácsonyon is, ahol kétféle odút készítettünk. Ezeket az óvoda udvarán helyeztük ki, hogy téli szállást nyújtson a madaraknak.

A negyedik gyertya meggyújtásánál a nagycsoportosaink szerepeltek énekekkel és versekkel körített pásztorjátékukkal, hogy méltón köszöntsék Jézus születését.

Szeretnénk köszönetet mondani a Szőregi Virág- Dísznövény Áfésznak, hogy mint minden évben, most is csodálatos fenyőfával járultak hozzá az ünnepünk hangulatának emelkedettségéhez!

Békés új évet kívánunk mindenkinek!

Az óvoda dolgozói és gyermekei
Szőregi Regélő, 2016. január

Borítókép: Fotó: Magyar utcai Óvoda