A korábbi évektől eltérően, most ismét a Kövér Béla bábszínházba váltottunk bérletet. Az első előadás egy klasszikus mese, a Jancsi és Juliska volt. Már a hely hangulata is lázba hozta ovisainkat. A rendező, a gyermeki lélekre való tekintettel, számukra földolgozható formában jelenítette meg a történetet. Immár hagyománynak tekinthetjük, hogy Borovics Anna apukájának köszönhetően óvodásaink ismét egy kitűnő gyerekdarabot nézhettek meg a színházban. A Csalóka Péter humora mellett zenei és irodalmi élményt is nyújtott a nézők számára. Nagy öröm a pedagógusnak és a szülőknek is, hogy ilyen nagy hangsúlyt fektetnek a felnövekvő közönség művészeti nevelésére!

Tíz éve már, hogy minden éve visszük óvodásainkat úszásoktatásra. Ez ebben az évben sem történik másként. Szerencsére idén is szép számmal íratták be gyereküket, hiszen fontosnak tartják a testi fejlődésükhöz a vázizomzat megerősítését. Több szülő szabadidejében szívesen kísér el bennünket az uszodába, ezzel is segítve munkánkat. Ez úton is szeretnénk megköszönni, hogy számíthatunk rájuk!

Az őszi papírszüretünk eredményéből – ami 18200 Ft –fűnyírót fogunk vásárolni óvodánk számára. Köszönjük a gyerekek nevében is mindenkinek, aki segített a papírgyűjtésben!

A szülők klubja keretén belül, Dr. Fekete-Szabó Gabriella fül-orr-gégész, audiológus főorvos előadását hallgathatták meg az érdeklődők a fölső légúti betegségekről és az allergiáról. Élvezetes, szórakoztató és tanulságos órát tölthettünk el, ahol kérdéseinkre is választ kaptunk. A doktornő személye garancia volt az alkalom sikerére.

Egy korábban megszakadt hagyomány szeretnénk feleleveníteni. A gyermekekkel együtt arra készülünk egész hónapban, hogy egy karácsonyi koncert keretében együtt ünnepeljünk és megköszönjük minden támogatónknak a szíves segítségét.

Magyar utcai óvoda munkatársai