A tél első hónapja is sok izgalmas programot tartogatott számunkra.

A Kövér Béla Bábszínházban a Babszem Jankó című darabot láthattuk. A gyerekek számára sokat jelentett már maga a bábszínház légköre is, az ülések, a színpad és a besötétített terem, amely merőben eltér az óvodában látható előadások miliőjétől. Lenyűgöző volt az a rengeteg fajta báb, amit ebben a mesében láthattunk. A mókásabb részek különösen jó kedvre derítették a kis közönséget.

Ha már a belvárosban jártunk, kihasználtuk az adódó lehetőséget, és megcsodáltuk a szépen földíszített utcákat, tereket, körbejártuk az óriási karácsonyfát, amire később az általunk készített díszek is fölkerültek. Természetesen nem hagyhattuk ki a szalmalabirintust sem!

A Szegedi Nemzeti Színházban is jártunk, ahol a Mátyás meséket nézhettük meg. Mivel óvodásaink közül még senki sem járt itt, az épületet csak kívülről látták, így már a csodás, díszes belsőépítészet is izgalmas volt számukra és lenyűgözően hatott rájuk. Természetesen az is fokozta a hangulatukat, hogy erre a napra, alkalomhoz illően, mindenki nagyon elegánsan öltözött fel. Az időben való szervezésnek köszönhetően a legelőkelőbb helyen, a páholyban ülve nézhettük végig a két felvonásos darabot. A rendkívül színvonalas előadás az óvodások számára is maximálisan élvezhető és érthető volt. A mesék jó részét már ismerték, az igényes zenés, énekes részek pedig tovább növelték a mű értékét. Mindegyik óvodásunkra méltán lehetünk büszkék, hisz a helyhez és eseményhez méltóan tudtak viselkedni!

A hagyományoknak megfelelően most is meghívást kaptunk az iskolától a Mikulás váltóra, amit természetesen örömmel el is fogadtunk. Ezen alkalommal módunkban állt, hogy a leendő iskolásokkal meglátogassuk a volt óvodás társaikat és megnézzük, hogy mit is csinálnak, hogyan érzik ott magukat. Mire a versenyjátékok után visszaértünk az óvodába, már várt bennünket a hír, hogy a Mikulás keresett bennünket. Szerencsére bokros teendői mellett időt szakított ránk, és visszahozta a nekünk szánt csomagokat. Meg is pihent nálunk, és még egy szép verssel is kedveskedett nekünk.

A Kamara Varázs előadásai már jól ismertek számunkra, mert már harmadik alkalommal van szerencsénk látni és hallani interaktív produkciójukat. A Tömörkény István Művelődési Ház kiváló helyet teremtett arra, hogy gyermekeink befogadó, zeneszerető és értő közönséggé váljanak.

Nyugdíjasokat köszönthettük a Faluházban adventben, a várakozás idejében. A nénik és bácsik szeretettel vártak ránk, mi pedig szeretettel készültünk egy ki műsorral, ajándékkal! A meleg fogadtatás után előadtuk ünnepi csokrunkat, majd az óvodások mindenkinek személyesen adták át a mézeskalácsokat. Természetesen nem maradt el a taps és a köszönet sem, sőt még teával és süteménnyel is vendégül láttak bennünket, valamint útravalóul cukrot kaptunk. Ez a szívmelengető együttlét jó alkalom volt arra, hogy a gyerekekben erősödjön az idősek iránti tisztelet!

A 2013-as évet óvodánkban a mindenki számára nyitott, délutáni karácsonyi ünnepséggel zártuk, ahol a meghitt hangulathoz az óvodások szereplésén túl az iskolások betlehemes műsora is hozzájárult, és méltó befejezése lett az évnek. A Szőregi Virág -Dísznövény ÁFÉSZ idén is gyönyörűséges fenyőfát juttatott el hozzánk. Gyerekeink az óvodában készített ajándékokkal térhettek haza, amivel szüleiket lepték meg.

Ezúton is szeretnénk mindenkinek boldog új évet kívánni:

A Magyar Utcai Óvoda dolgozói