A harmadik csoport megnyitásával merőben másként indult a tanévünk! Nagy várakozással fogadtuk a két új óvodapedagógust és a dajka nénit.

Fotó: Magyar utcai Óvoda

Fotó: Magyar utcai Óvoda

Igaz, hogy a tornaszobánkat elveszítettük, de a bordásfalakat elosztva, lehetőséget tudunk biztosítani a gyerekeknek, hogy továbbra is minél több mozgásformát ki tudjanak próbálni. Az irodát egy másik helyiségbe költöztetve ki tudtunk alakítani egy fejlesztő szobát, hogy továbbra is házhoz jöjjön a logopédus és a fejlesztő pedagógus, ezzel is segítséget adva a gyerekeknek és szüleiknek.

Az új csoportszoba a szülők fölajánlásával és kétkezi munkájának köszönhetően frissen festett falakkal várta az apróságokat. Már az első nap a teljesen berendezett, megszépült terem fogadott minden betérőt.

Bővült létszámmal és újult erővel, lelkesedéssel kezdtük meg ezt az őszt. Mindenki, gyerekek és felnőttek is szeretettel fogadták az új piciket, és örültünk egymásnak, a rég nem látott ovisokkal, kollégákkal, elcsodálkozva azon, ki mennyit nőtt, változott a nyáron. A vegyes csoport egyik óriási előnyének köszönhetően óvodásaink szociális fejlettsége igen magas, ami megmutatkozik a társaikkal, főleg a kisebbekkel való bánásmódban, segítségnyújtásban.

A Katica csoport új óvó nénijének köszönhetően folytatódik a néptánc oktatás, délutánonként szakkör jelleggel. A Tömörkény István Művelődési Ház vezetőjével való jó kapcsolatunknak élő példája, hogy a tornaszoba híján, teret biztosít számunkra, hogy folytatódhasson a görkorcsolya oktatás is. Természetesen a hittan foglalkozások sem maradnak el.

Az áldásos szeptemberi napok számtalan lehetőséget biztosítottak a természet megfigyelésére. Gyönyörködhettünk egy kislány által hozott darázspókban, a gyerekek legóból épített akadálypályán ámuldozhattak és figyelhették meg egy szenderlepke hernyójának mozgását, gyűjthettük a szél által lepotyogott faágakat, mászhattunk a bánya játszótér eszközein, hajthattuk a karikákat és figyelhettük a szappanbuborékok röpülését.

Ebben a tanévben a Truffaldínó bábszínház jön majd hozzánk öt előadás erejéig. Továbbra is hallgathatjuk és élvezhetjük az Áloműző Kamaravarázs zenebemutatóit a művelődési házban. A nagyobbakkal újra bérletet váltunk a Szegedi Nemzeti Színházba. Terveink között szerepel még a múzeumpedagógiai foglalkozások további látogatása és a Tudástárba való rendszeres búvárkodás, valamint a könyvtár havonkénti felkeresése.

Október 10-én udvarrendezésre hívjuk az óvodásaink szüleit, amihez kérjük a virág-, termőföld és marhatrágya segítséget az olvasóktól. 12-ig várjuk minden kedves szőregi lakostól a papírhulladékot, hogy a befolyt összegből óvodásainkat tudjuk támogatni.

Az óvoda dolgozói
Szőregi Regélő, 2015. október

Borítókép: Fotó: Magyar utcai Óvoda