A kerékpárverseny megrendezése, már tízen éves múlttal rendelkezik óvodánkban. Rendezvényünk biztonságát rendőri forgalomirányítás is segítette, a Szegedi Rendőrkapitányságnak, ezen belül Fórián Attila körzeti megbízottnak köszönhetően! Több kategóriában és különböző versenyszámokban indulhattak a vállalkozó szellemű óvodások. Rajthoz lehetett állni futókerékpárral, pótkerekes- és kétkerekű biciklivel is. Összemérhették tudásukat a gyorsasági, az ügyességi és a lassúsági számokban is. Ennek megfelelően sok jó helyezést sikerült kihirdetnünk és természetesen mindenki jókedvűen, a mozgás örömével, oklevéllel és ajándékkal térhetett haza. Kerékpár parkunkat tovább bővítette Rózsavölgyi József képviselő úr 5 kerékpárból álló adománya, melyet legnagyobbjaink örömmel vettek birtokba és naponta használják. Most már minden korosztály számára biztosítani tudunk méretének és képességeinek megfelelő járművet. Hálás köszönet érte!

Gyereknapi kirándulás helyszínét, a mostoha időjárási körülmények miatt módosítottuk a gyerekek egészsége érdekében. Valljuk, hogy nem kell messzire mennünk, hogy érdekes és értékes dolgot mutassunk számukra, ezért idén egy egész napos Vadas parki látogatás tette teljessé nevelési évünket. A lurkók az időjárásnak megfelelő öltözékben, örömmel járták be a terület minden szegletét. Csomagolt elemózsiájukat a fedett teraszon, a zsiráfokban gyönyörködve fogyasztották el. Részesei lehettünk a pingvinek látványetetésének, a fókák tréningezésének. A zoopedagógusnak köszönhetően sok érdekességet hallhattunk, tudhattunk meg az állatokról. A legnépszerűbb Puszedli lett, aki gondozóját mindenhová hűségesen követte. Hangulatos túrát tettünk a terület eldugott ösvényén, a kilátóból szép látvány nyílt a tóra és a felette úszó felhőkre. Megfigyeltük az eső rajzolta koncentrikus köröket a vízen. Láttunk sütkérező mocsári teknősöket és etettünk sok-sok aranyhalat is. Izgalmas és tanulságos kirándulásunk végén nagy  meglepetés várt a gyerekekre, a kijárattól az óvoda ajtajáig, városnéző kisvonattal utaztunk haza!

Ballagási ünnepségünk a gyerekek felkészültségének a szülők csodás díszítésének valamint a dolgozók gondos előkészületeinek köszönhetően megható, színvonalas és emlékezetes volt.

Zöld híreink: Megtartottuk a szeptembertől óvodát kezdő gyermekek anyukájának, apukájának a tájékoztató szülői értekezletet, amelyen a szülők nagy érdeklődéssel vettek részt.

Úszásoktatáson is részt vehettek az érdeklődők. A kísérő szülők segítségét ezúton is köszönjük.

Udvarunk folyamatosan változik és szépül. Egy védettebb részen sikerült kialakítanunk egy kis veteményes kertet, amibe paradicsom palántát ültettünk és vetettünk bele snidlinget, salátát, bazsalikomot és metélő petrezselymet, amiket a gyerekekkel együtt  figyelünk és gondozunk. Emelt ágyásunk is megtelt komposzttal, már egy rétek föld is került rá.

Megtörtént kertünkben a kipusztult növények eltávolítása és a száraz ágak levágása, amivel nemcsak szebb, de biztonságosabb is lett az óvodánk udvara. Az eltávolított tuják helyére Szűcs Zolt új növényeket telepített. Alapítványi pénzből vásároltunk három, a madarak számára eleségül szolgáló bogyós cserjét, amelyek az utcafrontunkat is díszíteni fogják idővel. A madáritatóba naponta cseréljük a vizet, hogy az udvarunk kis vendégei kedvükre ihassanak és fürödhessenek benne.

Az idei Rózsaünnepen sikeresen szerepeltek nagycsoportosaink alkalomhoz illő játékfűzésünkkel, mely kitartó gyakorlás eredménye volt. Valkainé Csiszár Tímea ügyes keze munkáját dicsérték a kis hölgyek és urak ruhái.

Önkéntes munka: Nyáron középiskolás fiatalok lesznek óvodánk segítségére. Terveink szerint közreműködésükkel tovább bővítjük kerti bútorainkat, újítjuk fel öltöző szekrényeinket, felület kezeljük udvari játékeszközeinket.