Reök Palota január 23: Nagycsoportosaink ismételten ellátogattak a Reök Palotába és részt vettek egy múzeumpedagógiai foglalkozáson. Ezen alkalommal a tárlat megtekintése után a szokásos rajzolás helyett, versbe szedett rejtvényekből kellett kitalálni, melyik képre gondolt a múzeumpedagógus. Óvodásaink kezdenek kis műértőkké válni, egyre jobb meglátásaik vannak a festményekkel, szobrokkal kapcsolatban.

Könyvtárlátogatás február 05: Zsebibaba csoportunkkal hónapról hónapra ellátogatunk a könyvtárba, ahol Rita néni mindig örömmel fogad bennünket. Az ifjú olvasókat verssel és könyvajánlatokkal segíti azon az úton, ami a könyvbarát fölnőttekhez vezet. Már hosszú évek óta visszajáró látogatóként is csodálattal nézzük mindig a kis három éves ovisokat, hogy milyen nagy élvezettel veszik kézbe a csodaszép könyveket.

Komolyzenei házi koncert február 05: Egy nagyon magával ragadó programban volt részük a nézőknek. A jó pedagógiai érzékkel megáldott Vizsolyi Lívia fagott művész és társai, a gyerekeket aktívan bevonták a műsorba, ezáltal játszva fejlesztették zenei készségeiket. Különböző komolyzenei darabokból, színházi előadásokból hallhattak részleteket hangszeres és énekes előadásban. A nézők közelről ismerkedhettek meg a pikolóval, a fuvolával és a fagottal.

Kiállítás az Agórában február 07: A sokak által jól ismert, Bartos Erika írónő könyvének, a Bogyó és Babócának a szereplői elevenedtek meg az új oktatási központban. Az igényes, művészi munkát a gyermekek és a fölnőttek is ámuldozva nézték. Minden apró részletre kiterjedő, aprólékos munka méltón nyerte el tetszésünket.

Farsang február 15.: Télbúcsúztató mulatságunkat idén is a Tömörkény István Művelődési Házban tarthattuk, aminek köszönhetően, minden érdeklődőt kulturált körülmények vártak. A szokásoknak megfelelően, mindkét csoportunk óvodásai fölléptek a színpadon, az óvodában tanult farsangi műsorukkal. Cibere Meseszínház előadói, Inc-Pinc Palapinc című zenés műsorukkal, táncházukkal tették vidámabbá a résztvevők hangulatát. Az óvoda dolgozói gárdája most is előrukkolt egy meglepetés műsorszámmal, amely ismét nagy sikert aratott. A szülőknek, nagyszülőknek és dolgozóknak  köszönhetően a megszomjazott, megéhezett vendégek válogathattak a finomságok között. A délutánt záró, utolsó program a tombola volt, amiről mindenki ajándékkal távozott. Ezúton szeretnénk megköszönni a szülők tevékeny közreműködését, anyagi vagy dologi felajánlását, amely jóvoltából alapítványi rendezvényünk sikerrel zárult!

Szőregi Regélő, 2013. március