Ezúton szeretnénk értesíteni minden kedves olvasót, hogy a Magyar Utcai Óvoda vezetői állását kedves kolléganőnk, Kőrösiné Csiszér Anita nyerte el, aki már tizen éve helyi lakosként aktív részt vállal az óvoda és az iskola életében is. Ezúton is szeretnénk neki gratulálni, jó egészséget, kitartást és derűs jó kedvet kívánni munkájához!

Az enyhe tél után a gyerekek különösen örültek annak a kis hónak, ami így tél végén esett. Kihasználtuk az alkalmat és bár igen kurta időre, de elővettük a szánkókat, építettünk hóembert és még hó csatát is vívtunk.

A február 2-hoz tartozó népi megfigyeléshez kapcsolódva mackókiállítást rendeztünk, ahova a gyerekek, a szülők és a dolgozók is behozták kedves medvéiket, így brummogással telt meg az épület.

Az Áloműző Kamaravarázs szimfonikus előadáson most a hegedűvel ismerkedhettek a gyerekek,  az előadást szintetizátor is színesítette. „Mindenki Milánja” (Taletovics Milán, a Szegedi Nemzeti Színház művésze) akit a színházban is láthattak a nagyok, a Padlás c. musicalből a „Fényév távolság” kezdetű jól ismert dalt adta elő. Ovisaink földobódva tértek vissza a jókedvű produkció után.

Továbbra is folyik a hittan oktatás nálunk, ami már hosszú évek óta természetessé vált.

Idén a jégkorcsolya helyett a szülők a görkorcsolyát választották, amit Lavner Endre oktató tart. A kezdeti csekély létszám után maximálisra duzzadt a résztvevők száma. Olyanok is bátran gurulnak az egysoros korival, akik más tevékenységben bátortalanok vagy visszahúzódóak. Kicsik és nagyok is nagy lelkesedéssel vesznek részt az órán. A foglalkozás után a gyerekek kellemesen elfáradva, kimelegedve és mosollyal az arcukon jönnek ki a tornaszobából.

Fotó: Magyar utcai Óvoda

Fotó: Magyar utcai Óvoda

Lázas készülődés folyt a gyerekekhez legközelebb álló ünnepre, a farsangra. Táncos lábú és dalos kedvű óvodásaink örömmel gyakorolták a farsangi énekeket, mondókákat, vicces verseket és a páros táncokat is. A csörgő dobot, a szemüvegeket és a lampionokat, díszeket is szíves örömest barkácsolták nálunk.

Mint minden évben, idén is hívtunk előadókat. Most a Cibere Színház kedves tagjai segítették a fergeteges hangulat fenntartását.

Szeretnénk megköszönni a szülőknek a rengeteg tombola felajánlást, a segítőkész hozzáállást!

A kedves leendő óvodásokat várjuk március 2-től minden hétköznap 10.30-11.30-ig, hogy bekukkantsanak óvodánk mindennapjaiba, játszanak egy kicsit a leendő ovis társaikkal és az itteni játékokkal.

Április 9-én 17.00 órától szülői értekezletet tartunk azoknak a kedves anyukáknak és apukáknak, akik hozzánk szeretnék beíratni gyermeküket és érdeklődni szeretnének az óvodáról.

Az óvoda dolgozói
Szőregi Regélő, 2015. március

Borítókép: Fotó: Magyar utcai Óvoda