A jégkorcsolya oktatás a vége felé közeledik, a gyermekek megtanultak korcsolyázni, mozgáskoordinációjuk sokat fejlődött.

Február 13-án a Kövér Béla Bábszínházban voltunk, a Rév Fülöp című előadást tekintettük meg. Nagyon élvezték a gyerekek.

Február 14-én „Hányat ugrik egy veréb egy esztendőben?” címmel óvodai télbúcsúztató alapítványi rendezvényt tartottunk a Tömörkény István Művelődési Házban. Ezúton szeretnénk megköszönni a szülőknek a sütemény, üdítő, tombola hozzájárulásaikat. Külön köszönjük a szőregi Pizza Paradicsom utalványait, Techner Dani volt óvodásunknak a bűvész játékot, amit fődíjként sorsoltunk ki. Köszönjük a Karolina Általános Iskola 4/a osztályosainak a rendezvényszereplésért, népi játékaikkal nagyban hozzájárultak a rendezvény jó hangulatához, sikeréhez.

Február 18-án „Áloműző kamaravarázs” címmel zenés-táncos előadást tekintettünk meg a gyerekek nagy örömére.

Megérkezett a várva várt tavasz.  Kinyíltak a gyönyörű jácintok, nárciszok, ibolyák az óvodánk kiskertjében. Az udvar kizöldült és madárcsicsergéstől hangos. Sokat tartózkodunk a friss levegőn, sétákat, kirándulásokat teszünk.

Március 13-án a Bárdos Lovas iskola fogadott bennünket. Felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk. Etettük a lovakat almával, szénával. Megismerkedtünk a lovak mozgásával, hasznával. Láttuk a lószerszámokat, felpróbálhatták a lovaglók kobakját a gyerekek. Köszönjük
Bárdos Sándornak szíves vendéglátását, aki nagy türelemmel és odaadással foglalkozott a gyermekcsoporttal. Ígéretet kaptunk még, hogy a születő kiscsikót is megnézhetjük és séta kocsikázhatunk a legközelebbi alkalommal. Felejthetetlen élményben volt részünk.

Március 13-án, 17 órai kezdettel a leendő kiscsoportosokat fogadtuk nyílt délután keretében. Játszhattak a gyerekek a csoportokban és az udvaron szüleikkel, ismerkedtek az óvó- és dajka nénikkel, az óvoda helyiségeivel. Jó hangulatú kötetlen beszélgetés során választ kaphattak a szülők kérdéseikre. Mézes, diós sült almával és bodzateával, gyermek teával vendégeltük meg a látogatóinkat.

Március 14-én elvittük a megemlékezés virágait és az alkalomhoz illő alkotásainkat a Hősök terére. Elszavaltuk, elénekeltük a tanult verseket, mondókákat, dalokat. Megtekintettük az ünnephez kapcsolódó kiállítást is a művelődési házban.

Március 17-én a Nagyszínházban az Ágacska című előadást néztük meg a nagyokkal. Nagyon élvezték a gyerekek, tanulságos, és nagyon jó színvonalú előadást láttunk.

A Víz világnapja alkalmából vizes élőhelyekre teszünk sétát, például a Holt-Maroshoz, és az Ikon
sori bánya tóhoz. Ismerkedünk a víz tulajdonságaival, hasznával, jelentőségével, a vízben élő állatokkal.

Az óvodai beíratás időpontja: 2014. április 23-24. Addig is szeretettel várjuk az érdeklődő szülőket, gyerekeket! Délelőtt 10:30 órától bármikor belátogathatnak hozzánk egy kis udvari játékra, ismerkedésre.

Minden kedves olvasónak szép Húsvéti Ünnepeket kívánunk!

Magyar Utcai Óvoda dolgozói

Szőregi Regélő, 2014. április